Roemeratoe met Oranje O20 nipt onderuit tegen Frankrijk

Oranje Onder 20 heeft dinsdag zijn meerdere moeten erkennen in Frankrijk. In een vriendschappelijk duel bleken de Fransen met 2-1 te sterk.

Godfried Roemeratoe kon dinsdag bij Oranje Onder 20 op een basisplek rekenen. De FC Twente-middenvelder maakte tegen Frankrijk de gehele wedstrijd vol, maar kon niet voorkomen dat Oranje O20 door een laat doelpunt tegen een nederlaag aanliep.

Na een eerste helft waarin Oranje enkele kansen creëerde, brak Frankrijk kort na rust de score open in Parijs. Amine Gouiri zette de Fransen van dichtbij op een 1-0 voorsprong. Met nog 20 minuten op de klok herstelde Oranje het evenwicht. Thomas Buitink schoot de Nederlanders van dichtbij langszij.

In een spannende slotfase was het uiteindelijk Frankrijk dat aan het langste eind trok. Hoewel Oranje O20 in de slotminuten nog enkele kansen op de overwinning kreeg, was het Rafik Guitane die de wedstrijd in het voordeel van Frankrijk besliste. De Fransman schoot overtuigend raak en bepaalde daarmee de eindstand op 2-1.