Lang trekt boetekleed aan: ''Na de 2-0 kreeg ik op mijn donder''

Noa Lang mocht gisteren zijn basisdebuut maken bij Ajax. De vleugelspeler begon de wedstrijd niet goed, maar werd uiteindelijk de gevierde man aan de kant van de Amsterdammers.

Gisteren maakte hij zijn basisdebuut bij Ajax en hij was enorm belangrijk door een hattrick te scoren tegen FC Twente. De ploeg won uiteindelijk met 2-5, maar eerst kwam de ploeg op achterstand. ''Na de 2-0 kreeg ik op mijn donder. En dat was terecht. Ik moet de bal niet zo laconiek willen doorspelen met mijn hak. Toch denk ik dat ze nu wel blij met me zijn. Dit is een jongensdroom. Het waren niet de allermoeilijkste doelpunten. Maar geluk moet je ook een beetje afdwingen'', zegt hij tegen De Telegraaf.

De aanvaller hoopt de komende tijd meer minuten te maken bij de hoofdmacht van Ajax, mede door blessures bij andere spelers. Lang moet fysiek dan wel beter worden. ''Of ik kramp kreeg? En of ik kramp kreeg! In mijn kuiten en in mijn liezen. Het komt doordat ik in Jong Ajax nooit langer dan een uur mocht spelen, omdat ik in het weekend ook op de bank bij het eerste zit. Als je een tijd geen hele wedstrijden speelt, ga je dat zoals nu tegen FC Twente na zeventig minuten wel voelen.''