''Kunnen we niet wachten tot eind april en dan een beslissing nemen?''

2
''Kunnen we niet wachten tot eind april en dan een beslissing nemen?''

Peter Hyballa ziet een streep zetten onder het seizoen als het meest realistische scenario. Volgens de trainer van NAC Breda is het 'ethisch gezien niet verantwoord om nu te voetballen'.

Tegelijkertijd vraagt hij zich af of die beslissing nu al genomen moet worden. ''Mijn eerste gedachte als trainer is dat tijdrekken geen slecht idee is. Kunnen we niet wachten tot eind april en dan een beslissing nemen?'', vraagt hij zich hardop af in BN de Stem.

Hyballa merkt dat de voetbalwereld zich kenmerkt door egoïsme. ''Bij ieder journaal zeggen ze dat het nog maar het begin is en wij praten over voetbal. Dat voelt niet goed. Als je een grote moraal apostel bent, moet je niet in de voetballerij zijn. In deze wereld, mijn wereld, draait het ordinair om geld, geld, geld. Bijna iedereen in het voetbal denkt eerst aan zichzelf, vervolgens aan zichzelf en daarna aan zichzelf.''

Volgens Hyballa ga je 'normaal gedrag niet vinden in de voetbalwereld'. ''Een gemiddelde speler in de Eredivisie verdient meer dan de minister-president die een land bestuurt tijdens een natuurramp en de economische crisis die eraan komt. Die absurd hoge televisiegelden maken veel kapot. We leven in een absurde consumptiemaatschappij. Het is tijd voor bezinning'', besluit de Duitse oefenmeester.

N.B.
De vier thuiswedstrijden in maart, april en mei gaan niet door vanwege het coronavirus. Twentefans.nl en TwenteInsite.nl zijn daarom een ludieke actie gestart en hopen dat FC Twente hierdoor niet te veel horeca-inkomsten misloopt. Wil jij alsnog een bedrag voor 'bier en beenham' overmaken? #StortVoorTwente.

U kunt de 'vrije gift' naar boven of beneden bijstellen.

2 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 4 Apr 2020 om 14:35
    Nou Hyballa geef het goede voorbeeld en doneer 75% van je salaris aan goede doelen. Of ben jij geworden wat je zgn verafschuwd?
  • 4 Apr 2020 om 12:52
    Nederland overwintert op EK: Een geweldige prestatie van de mannen van bondscoach Ronald Koeman. Het Nederlands elftal is zeker van overwintering op het EK. De bondscoach is in jubelstemming: “Nog voor het toernooi is begonnen zijn we zeker van het Europees voetbal in 2021. En dat zonder belangrijke schakels als Memphis, Steven en Donyell. Ik ben ontzettend trots op de jongens.”
zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›