Clubs lijnrecht tegenover elkaar: ''Het is preken voor eigen parochie''

0
Clubs lijnrecht tegenover elkaar: ''Het is preken voor eigen parochie''

Het coronavirus houdt de gemoederen flink bezig in het betaald voetbal. De club staan lijnrecht tegenover elkaar, merkt Wim Kieft. Daardoor is er nog geen besluit over het wel of niet uitspelen van de competities.

Sommige clubs willen de competitie uitspelen, maar andere ploegen willen het liefst per direct stoppen met dit seizoen. Ajax zit in de laatste groep. ''Het is allemaal preken voor eigen parochie. Begrijpelijk, maar je moet het wel schetsen. RKC Waalwijk en ADO Den Haag scharen zich achter Ajax omdat ze zo hopen alsnog degradatie te ontlopen'', stelt de oud-voetballer in De Telegraaf.

Aan de andere kant zijn er ook clubs die dit seizoen nog mogelijkheden zien voor succes. ''FC Utrecht en Feyenoord willen juist doorgaan om de bekerfinale te spelen en zich zo direct te kwalificeren voor de Europa League. Stopt de Eredivisie nu, dan staat FC Utrecht met lege handen. Feyenoord zat in een flow en ziet de kans op plek twee of zelfs de titel in rook opgaan.''

Er is dus een duidelijke tweestrijd, omdat de clubs vooral aan zichzelf denken. ''Het geeft allemaal aan hoe complex het huidige voetballandschap eruit ziet in deze crisis. Uiteindelijk draait het allemaal om geld. Hoe kan ik het beste anticiperen op deze crisis zodat mijn huishoudboekje op orde blijft in een tijd waarin we niet weten wat er komen gaat? Met de gezondheid voorop zoekt iedereen daarbij de grens op.''

N.B.
De vier thuiswedstrijden in maart, april en mei gaan niet door vanwege het coronavirus. Twentefans.nl en TwenteInsite.nl zijn daarom een ludieke actie gestart en hopen dat FC Twente hierdoor niet te veel horeca-inkomsten misloopt. Wil jij alsnog een bedrag voor 'bier en beenham' overmaken? #StortVoorTwente.

U kunt de 'vrije gift' naar boven of beneden bijstellen.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›