Lang: ''Ik heb bij Twente een ander aspect van voetbal leren kennen''

6
Lang: ''Ik heb bij Twente een ander aspect van voetbal leren kennen''

Noa Lang bracht de afgelopen seizoenshelft op huurbasis door bij FC Twente. De 20-jarige aanvaller werd in januari verhuurd aan de Tukkers, terwijl hij een maand eerder voor Ajax nog drie keer scoorde tegen FC Twente.

"Toen stond ik in de basis", begint Lang in gesprek met FOX Sports. "Eigenlijk tot aan de winterstop, behalve de laatste wedstrijd. In de winterstop werd Babel gehaald en heb ik aan de trainer gevraagd of ik naar FC Twente mocht, om daar negentig minuten te mogen spelen."

Lang dacht dat een huurperiode bij FC Twente beter voor zijn ontwikkeling zou zijn. "Je kan wel trainen op hoog niveau, en dat is bij Ajax natuurlijk hoger dan bij FC Twente, maar je wordt beter van veel vlieguren in de eredivisie. Toen hebben we die keuze samen gemaakt. Ik denk dat dat wel de beste oplossing is geweest."

In Enschede heeft Lang in korte tijd veel geleerd. "Ik heb een heel ander aspect van voetbal leren kennen", aldus de aanvaller. "Bij Ajax heb je heel veel balbezit en zakken de tegenstanders tegen jou in, maar nu waren wij af en toe de ploeg die moesten inzakken en vechten om kansen te creëren en wedstrijden te winnen."

Lang heeft in zijn eigen ogen dan ook een groei doorgemaakt bij FC Twente. "Ik denk dat ik af en toe een beetje te speels was voordat ik daar kwam. Natuurlijk ben ik nog steeds mezelf gebleven, maar ik denk dat ik wel iets volwassener ben", besluit hij. 

6 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 29 May 2020 om 21:11
  • Quote van 29 May 2020 om 18:43
   Hij komt er wel! Jammer dat we weinig gezien hebben van Lang..
  Hij is hier ook niet zo eh... onkort geweest
 • 29 May 2020 om 20:03
  Ziyech net zo. Dus doe er je voordeel mee! Dan kun je nog best ver komen
 • 29 May 2020 om 19:31
  Meer van dit soort voetballers!
 • 29 May 2020 om 18:43
  Hij komt er wel! Jammer dat we weinig gezien hebben van Lang..
 • 29 May 2020 om 18:30
  Huur hem nog maar een jaar, is niet te beroerd om meters te maken !
 • 29 May 2020 om 18:24
  Klopt! Anti-voetbal...
vrijdag 25 september 2020
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›