Verhaegh: ''Ik zat in de auto en dacht: ja, dit was het dan''

2
Verhaegh: ''Ik zat in de auto en dacht: ja, dit was het dan''

Hij wist het toen nog niet, maar op 7 maart speelde Paul Verhaegh zijn laatste wedstrijd in het betaalde voetbal. De 36-jarige rechtsback had eerder al besloten te gaan stoppen, maar dat het seizoen vanwege het coronavirus vroegtijdig ten einde kwam, had hij niet kunnen voorzien. 

"Een rare situatie", stelt Verhaegh bij Radio 1 Langs de Lijn. "Het was ook nog bij Vitesse, mijn oude club. Zonder dat ik me er op dat moment bewust van was dat het mijn laatste minuten als prof waren. Als je met de gedachte speelt om te stoppen, dan wil je graag familie en vrienden uitnodigen. Dat je na de wedstrijd nog een drankje kunt doen, dat het in ieder geval op een manier gaat waarop je het voor ogen hebt."

Na zijn laatste training bekroop hem een gevoel van leegte. "Toen zat ik in de auto en dacht ik: ja, dit was het dan. Bijna twintig jaar gevoetbald en dan eindigt het op zo'n manier. Heel erg raar, maar dat is iets wat ik een half jaar geleden niet kon voorzien. Het is niet anders."

Of er nog een afscheidswedstrijd gaat plaatsvinden? "Nee, daar ben ik niet mee bezig. Daar ben ik ook niet het type voor, iemand die heel graag op de voorgrond wil staan. Ik heb ook het grootste gedeelte van mijn carrière in Duitsland gevoetbald en daar mijn mooiste tijd gehad."

 

2 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 27 Jun 2020 om 09:20
    Prima speler alleen 2 jaar te laat gecontracteerd
  • 27 Jun 2020 om 09:20
    Prima speler alleen 2 jaar te laat gecontracteerd
zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›