Dorp Markelo blij met komst Markelo: ''Hij heeft nu al een spandoek''

3
Dorp Markelo blij met komst Markelo: ''Hij heeft nu al een spandoek''

Met het aantrekken van Nathan Markelo heeft FC Twente een deel van de supporters een groot plezier gedaan. Inwoners uit Markelo kunnen niet wachten om de naamgenoot van hun dorp aan het werk te zien. 

Barry Hondelink van Sportclub Markelo was al langer bekend met de voetballer Nathan Markelo. Hij zocht de Everton-verdediger twee jaar geleden op in Amsterdam. "We hadden in het kader van de Markelose quiz een vraag over hem”, vertelt Hondelink in gesprek met Tubantia.

"De mensen moesten raden wie hij was." Nathan Markelo vond het een hele eer om onderdeel te zijn van de quiz. "Ja, hij kende ons dorp ook. Hij kwam er regelmatig langs en had zelfs al eens met de jeugd van Volendam in Markelo gevoetbald."

Nu Markelo op huurbasis naar FC Twente komt, kan Hondelink zijn geluk niet op. "Hij is de eerste voetballer die al een spandoek heeft met zijn naam zonder dat hij ooit één minuut in de Grolsch Veste heeft gespeeld", grapt Hondelink. 

De komst van Markelo is bovendien goed voor de commercie, denkt Hondelink. Hij verwacht dat er in binnenkort heel wat mensen rondlopen met een FC Twente-shirt met Markelo achterop. "Je had nu ook al shirts met de naam van Markelo achterop, maar het is natuurlijk een beetje raar om een naam van een dorp te dragen. Nu wordt dat heel anders, dus ik verwacht dat er bij ons straks veel vraag naar zal zijn."

3 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 12 Jul 2020 om 09:50
    Dat shirt moet ik hebben :)
  • 11 Jul 2020 om 19:24
    Jaaaah, Markelo voor Markelo!!!!!
  • 10 Jul 2020 om 19:10
    Nakamura is 9e geworden van de top 10 tieners die het meest hebben gescoord in de 15 grootste competities ter wereld. En dat terwijl hij maar 18 keer heeft gespeeld waarvan ook nog vaak als invaller en de meeste anderen in die lijst tussen de 25 en 40 keer. Én hij kwam uit een compleet andere cultuur, dat maakt het nog extra knap. Jammer dat hij weg is... Jans had hem sowieso de kans gegeven.
zaterdag 12 september 2020
21:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›