'Met name in de eerste helft vind ik dat meer hadden moeten scoren''

FC Twente speelde gisteren achter gesloten deuren een oefenduel tegen Excelsior en wist die met 3-1 te winnen. Met veel nieuwe spelers, ziet trainer Ron Jans nog wel verbeterpunten, maar is hij ook erg tevreden.

"In balbezit wilden we een hoog baltempo halen, proberen tussen de linies te spelen, onze vleugelspitsen in de één-op-één zitten en als er een voorzet kwam voldoende bezetting voor de goal hebben", vertelt Jans. "Misschien zijn we vergeten te zeggen dat je hem er dan ook in moet schieten, want met name in de eerste helft vind ik dat meer hadden moeten scoren."

"In de tweede helft vond ik dat met name door technische fouten en persoonlijke keuzes die ze maakten het baltempo wel minder was dan in de eerste helft", vervolgt de coach. "Ze moeten elkaar nog beter leren kennen en mogen wel wat egoïstischer zijn. Elke keer wilden ze iemand anders laten scoren maar was de eindpass niet goed."

"We hebben nu de eerste twee weken drie dingen heel erg benadrukt. Die zijn in balbezit dat diep spelen voor breed spelen gaat, dat je zo moet vrij lopen dat je ook diep kan spelen. Daar was ik in de eerste helft best tevreden over", zegt hij. "We hebben gezegd dat als we de bal niet hebben, dat we op een bepaalde manier druk zetten en de bal veroveren. Ook dat lukte in de eerste helft goed, maar het moet altijd beter. Er zijn zoveel dingen, maar we kunnen niet in zeven weken alles doornemen."

Veel jonge jongens hebben van Jans de kans gekregen om zich te laten zien. "Dat is de charme van dit moment", reageert hij. "Het gaat er op een gegeven moment wel om dat je je ontwikkeld, dat je goed genoeg bent om in het eerste te spelen of er dicht genoeg bij bent om in te vallen. Daar zijn we mee bezig met de jongens en ze zijn goed op weg."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
31/03
FC Twente
14:30
Heracles Almelo
wo
3/04
SC Heerenveen
21:00
FC Twente
za
6/04
FC Twente
21:00
Fortuna Sittard
zo
14/04
Ajax
16:45
FC Twente
wo
24/04
FC Twente
18:45
Almere City
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 26 68 72
2 Feyenoord 26 45 62
3 FC Twente 26 24 53
4 AZ 26 30 49
5 Ajax 26 10 41
6 NEC 26 10 39
7 Go Ahead Eagles 26 3 37
Bekijk de hele stand