Menig: ''Ik werd bij FC Twente alweer blij van de kleine dingen''

3
Menig: ''Ik werd bij FC Twente alweer blij van de kleine dingen''

Queensy Menig kwam afgelopen seizoen transfervrij naar FC Twente. Deze voetbaljaargang begon hij veelbelovend met een doelpunt tegen Fortuna Sittard.

Voor hij in Enschede terechtkwam, stond hij onder contract bij het Franse Nantes. Dat werd geen succes. ''Ik werd bij FC Twente alweer blij van de kleine dingen. Ik maakte weer deel uit van een groep, mocht meetrainen, mee naar de wedstrijden en dat was al heel wat na die periode in Frankrijk. Bij Nantes hadden ze me overal van buitengesloten en verkeerde ik in een isolement'', blikt hij terug in gesprek met TC Tubantia.

In Frankrijk speelde hij geen minuut in twee jaar tijd. Daarom besloot hij naar Enschede te gaan, waar Gonzalo Garcia voor de spelersgroep stond. Tijdens het trainingskamp in Spanje leek hij af te stevenen op een basisplaats. ''Ik trainde de hele week met de basis, maar op de wedstrijddag stond Aitor opeens in de ploeg. Aitor was een belangrijke speler, dus tot op zekere hoogte begreep ik de keus wel, maar er werd me vooraf niets verteld.''

''Ik vind Gonzalo Garcia een goede coach, maar je ziet wel dat de trainers van nu meer ervaring hebben. De communicatie is beter, iedereen krijgt aandacht en uitleg'', stelt de aanvaller, die zich afgelopen seizoen alsnog in de basis knokte. ''De trainer had toen alles geprobeerd en dit was het enige dat nog overbleef'', besluit hij lachend.

3 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 19 Sep 2020 om 18:20
  Menig in vorm kan erg waardevol zijn voor Twente. Het is te hopen dat andere clubs hem niet in beeld hebben/krijgen. Zou jammer zijn wanneer we hem kwijtraken, ondanks dat de euro's hard nodig zijn. Ook leuk om van spelers te horen dat ze enthousiast zijn over de huidige staf.
 • 19 Sep 2020 om 16:45
  • Quote van 19 Sep 2020 om 15:33
   Met andere woorden GG was kut en had alleen oog voor de Spanjaarden.
  Laten we hopen dat hij morgen een top wedstrijd levert! Op naar de volgende 3 ptn
 • 19 Sep 2020 om 15:33
  Met andere woorden GG was kut en had alleen oog voor de Spanjaarden.
zaterdag 31 oktober 2020
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›