Dumic vervangt geblesseerde Pierie: ''Hij is de logische vervanger''

2
Dumic vervangt geblesseerde Pierie: ''Hij is de logische vervanger''

De ziekenboeg van FC Twente is in de interlandperiode voller gelopen dan gehoopt. Twee verdedigers raakten geblesseerd. Er is echter ook goed nieuws, aangezien het in de ziekenboeg de goede kant op gaat met Casper Staring.

"Over het algemeen staan we er goed voor. Alleen heeft Kik Pierie aan het begin van de week een kleine blessure opgelopen. Hij mist in ieder geval deze wedstrijd en waarschijnlijk ook de volgende", aldus Ron Jans. Ook Nathan Markelo is er vanwege een blessure niet bij. "Hij heeft een mediale kniebandblessure. Dat gaat wel wat langer duren."

"Als sporter, en zeker als topsporter, moet je mentaal hartstikke sterk zijn. Dat zit bij hem (Pierie, red.) goed", weet de trainer. "Dit gaat veel korter duren dan de vorige keer, maar is wel iets wat je mentaal op moet vangen. Ik heb heel veel vertrouwen in Pierie en ook in onze technische staf."

"Ik vind Dumic wel een logische vervanger", geeft hij aan. "Mees Hilgers, bijvoorbeeld, zit bij de selectie en heeft er de vorige keer ook bij gezeten. Hij is voor mij geen jeugdspeler maar een selectiespeler. Maar dat is misschien meer een kwestie van taal dan de positie van een speler."

"Met hem (Staring, red.) gaat het goed. Hij had enkelbandblessure en is verder dan verwacht. Hij heeft vandaag alweer een groot gedeelte mee getraind en volgende week verwacht ik dat hij helemaal aansluit", besluit hij.

2 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 17 Oct 2020 om 18:39
  • Quote van 17 Oct 2020 om 18:24
   Jasper Staring... Lekker foutje weer in de tekst.
  Redactie is 24/7 dronken
 • 17 Oct 2020 om 18:24
  Jasper Staring... Lekker foutje weer in de tekst.
zaterdag 31 oktober 2020
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›