Pleguezuelo: ''Onderlinge connectie veel groter dan vorig seizoen''

3
Pleguezuelo: ''Onderlinge connectie veel groter dan vorig seizoen''

Julio Pleguezuelo is enorm tevreden over de seizoenstart van FC Twente. De Tukkers zijn nog altijd ongeslagen, terwijl het hele team gerenoveerd is.

''Als je zoveel veranderingen moet doorvoeren en je begint als het ware op nul, dan weet je dat het ook de verkeerde kant kan opgaan'', vertelt de centrale verdediger in gesprek met TC Tubantia. ''Wij zullen dit seizoen best tegen teleurstellingen aanlopen, maar je ziet een enorme positieve ontwikkeling.''

De Spanjaar is blij met de huidige spelersgroep, die voor elkaar door het vuur gaat. ''We moeten niet meer teveel terugkijken, maar de onderlinge connectie is veel groter dan vorig seizoen. De manier waarop wij spelen past bij deze groep.''

Pleguezuelo maakte zelf indruk tegen Willem II. "Of dit mijn beste wedstrijd was voor FC Twente? Misschien wel, ja", aldus de Spanjaard, die nu naast Dario Dumic stond. "Dario was na Xandro Schenk en Kik Pierie alweer m'n derde partner dit seizoen, maar ook dit voelde goed. Ik was solide in de tackles en won mijn kopduels. Ik hoor vaak dat ik niet groot ben voor een centrale verdediger, maar je hoeft geen reus te zijn om goed te kunnen timen."

3 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 19 Oct 2020 om 13:47
    En allemaal onder contract bij Twente. Geen huurspelers op die plekken. Als Ebu ook blijft presteren, krijgen we die er ook bij voor een bepaald bedrag. Dan staat de verdediging er goed voor.
  • 19 Oct 2020 om 13:42
    Óók een prima verdediger, net als die drie anderen die gisteren speelden
  • 19 Oct 2020 om 13:28
    Wordt zo zoetjes aan een verdediger voor subtop Europa