Jans: ''Hij was ook een beetje opstandig over de regels''

2
Jans: ''Hij was ook een beetje opstandig over de regels''

Queensy Menig is er zondag mogelijk toch bij als FC Twente het opneemt tegen PSV. De aanvaller krijgt een hertest en mocht deze negatief zijn dan kan hij zondag 'gewoon' spelen.

"Queensy heeft nog steeds nergens last van. Hij was ook een beetje opstandig over de regels. Maar hij begrijpt het ook. En het is nu even niet anders. Als je positief bent getest, inclusief hertest dan moet je 72 in isolatie. Daarna word je weer opnieuw getest en als dat negatief is dan kan hij morgen bij de training aansluiten en dan is hij er zondag ook bij", zo legt Jans uit bij 1Twente Enschede.
 
Godfried Roemeratoe is nog niet beschikbaar. "Godfried moet vijf dagen in quarantaine en de kans is groot dat hij de wedstrijd mist. Hij wordt pas zondag weer getest. Als ze niet kunnen spelen dan weet ik de vervangers. We hebben de alternatieven paraat staan. Ik raak niet in de war als er een keer een speler mist."

2 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 21 Nov 2020 om 01:11
  • Quote van 20 Nov 2020 om 23:30
   Ik snap het niet helemaal. Waarom zou Menig - bij een negatieve test - 72 uur in quarantaine moeten en Roemeratoe 5 dagen?
  Als Menig straks negatief getest wordt betekent het niet perse dat eerdere testen niet klopten, het kan ook dat hij toen voldoende virusdeeltjes bij zich droeg om besmettelijk te zijn en positief te testen en nu niet meer. Als hij vervolgens Roemeratoe heeft geïnfecteerd duurt het een paar dagen voor de ziekte pas verschijnt. Daarom moet Roemeratoe 5 dagen in quarantaine.
 • 20 Nov 2020 om 23:30
  Ik snap het niet helemaal. Waarom zou Menig - bij een negatieve test - 72 uur in quarantaine moeten en Roemeratoe 5 dagen?