Van Boekel: ''Wat ik gemist heb, is dat Bosch eerst de bal speelt''

4
Van Boekel: ''Wat ik gemist heb, is dat Bosch eerst de bal speelt''

Pol van Boekel deelde zowel FC Twente als PSV zondagavond een strafschop uit. Danilo Pereira was trefzeker namens de thuisclub, maar Eran Zahavi scoorde niet. 

In gesprek met FOX Sports blikte de scheidsrechter terug op deze situatie: ''In het veld zie ik dat er eerst contact plaatsvindt, ongeveer ter hoogte van de knie. Vervolgens zet hij ook nog enkele stappen, dus ik vind het geen strafschop waard'', doelt hij op Noni Madueke. ''We spelen een tijdje door en dan krijg ik het signaal van Serdar om het spel stil te leggen en naar de kant te gaan.''

''Dan ga je kijken en ben je verrast, want je denkt het altijd goed gezien te hebben. Aan de zijkant krijg ik het beeld te zien van het tweede moment: voet op voet. Dat krijg ik vanuit een paar hoeken te zien. Op het moment dat je dat vanuit een paar hoeken en met een stilstaand beeld te zien krijgt, kun je bijna niet anders dan een strafschop geven. Als je dat bewijs hebt, waarom zou ik dan eigenwijs moeten zijn?'', stelt de arbiter.

''Wat ik eigenlijk gemist heb, is dat Bosch eerst de bal speelt. Vervolgens komt de voet op de voet. In de rust zag ik het rustig met een kopje thee en concludeerde ik dat ik achteraf geen strafschop zou hebben gegeven. Je wordt naar de kant gestuurd voor een grote fout en je gaat ervan uit dat ze dat in Zeist goed bekeken hebben. Dat advies volg je op. Maar als ik voor het scherm gezien had dat Bosch eerst de bal gespeeld had, had ik geen strafschop gegeven'', besluit hij.

4 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 24 Nov 2020 om 14:02
  Hij heeft het wel gezien! Kijk maar naar zijn linkerhandje waarmee hij loopt te wapperen. Zo van ga door! Heel heel erg raar dat zo’n snotneus bij de VAR hem dan terugroept. Scheids kan dus niet zeggen dat hij het niet heeft gezien. Hij heeft het gezien en beoordeeld als ga door en daarmee een besluit genomen.
 • 24 Nov 2020 om 05:15
  • Quote van 23 Nov 2020 om 22:28
   Lekker lullen achteraf!!!! Gaat die penalty erin is de wedstrijd gespeelt !! KLOOTZAKKEN IN ZEIST
  Idd , snel afschaffen die VAR.
 • 23 Nov 2020 om 22:28
  Lekker lullen achteraf!!!! Gaat die penalty erin is de wedstrijd gespeelt !! KLOOTZAKKEN IN ZEIST
 • 23 Nov 2020 om 21:22
  een grote grap