VIDEO | Samenvatting: FC Twente onderuit op bezoek bij PSV (3-0)

FC Twente heeft zaterdagmiddag verloren van PSV met 3-0. Donyell Malen was aan de kant van de thuisploeg de grote man met twee treffers.

Het eerste halfuur waren de ploegen in evenwicht. Zowel de Eindhovenaren als de Tukkers kregen kansjes, waarbij Luciano Narsingh het dichtst bij een doelpunt was. De aanvaller dribbelde een aantal spelers voorbij, maar wist zijn actie niet te promoveren tot openingstreffer. Na dertig minuten kwam PSV op voorsprong via Donyell Malen.

Joël Drommel wist een schot van Eran Zahavi te keren, maar de bal kwam daarbij voor de voeten van Malen. Die wist wel raad met de kans. Zes minuten later was de spits van de Eindhovenaren wel trefzeker na een mooie aanval via Malen en Denzel Dumfries. De ploegen gingen dus met 2-0 de rust in en die voorsprong van PSV werd na rust verder uitgebouwd. Weer was Malen trefzeker nadat hij Ramiz Zerrouki fraai uitspeelde.

Luka Ilic kreeg op het middenveld van FC Twente de voorkeur boven Jesse Bosch, maar hij wist dat vertrouwen van de oefenmeester niet terug te betalen. Een kwartier voor tijd moest hij het veld met een rode kaart vroegtijdig verlaten. De middenvelder kwam te hard in en gaf daarna een soort kopstoot. Het betekende voor hem einde wedstrijd.