Ten Voorde: ''Het echte sentiment zit vooral bij de supporters''

Het heeft ruim een jaar geduurd, maar de derby tussen Heracles en FC Twente is in aantocht. Het is een bijzondere derby, vanwege het ontbreken van publiek maar ook omdat het de eerste is sinds de jeugdopleidingen samengevoegd zijn.

"Het duel van vandaag is de eerste derby sinds de opleiding is samengesmolten en je beide logo’s naast elkaar ziet op het trainingscomplex in Hengelo", begint Leon ten Voorde. "De hardcore supporters in beide kampen moeten er niets van hebben, maar de jeugdopleiding heet tegenwoordig FC Twente/Heracles Academie. Twee geloven op één kussen dus."

"Het heet de Twentse derby, maar het echte sentiment zit vooral bij de supporters", geeftde FC Twente-watcher aan in TC Tubantia. "Er staan meer Amsterdammers (Burgzorg, Menig, Narsing, Zerrouki) op het veld dan Tukkers. Slechts twee basisspelers komen uit de regio, keurig verdeeld over beide teams: Tim Breukers (Heracles) komt uit Oldenzaal en Jesse Bosch (Twente) uit De Lutte."

"Voor Wout Brama - Almeloër van geboorte en clubicoon van FC Twente - komt de derby net iets te vroeg na zijn blessure. Naast Bosch spelen bij Twente weliswaar nog met vier spelers uit de eigen opleiding, maar doelman Joël Drommel (Bussum), Godfried Roemeratoe (Oost-Souburg), Jayden Oosterwolde (Zwolle) en Ramiz Zerrouki (Amsterdam) zijn allen de Twentse taal niet machtig", geeft hij aan.

"FC Twente is verreweg de grootste van de twee en heeft zelfs in Almelo de nodige seizoenkaarthouders. Daar staat tegenover dat Heracles de laatste jaren veel succesvoller is gebleken, een stuk stabieler ook", aldus Ten Voorde. "De laatste twee derby’s werden ook gewonnen door de Almeloërs. Na de laatste zege in het hol van de leeuw werden de spelers bij thuiskomst groots onthaald, want winnen van FC Twente is voor Heracles het ultieme."

"Maar voor het eerst sinds jaren staat Twente in deze fase van het seizoen boven Heracles. Het gat is zes punten en hoewel niemand dat hardop zegt in het Enschedese kamp, zijn ze maar wat blij dat de buurman hen uitgerekend in de derby niet kan passeren", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
wo
24/04
FC Twente
18:45
Almere City
zo
5/05
AZ
16:45
FC Twente
zo
12/05
FC Twente
14:30
FC Volendam
zo
19/05
PEC Zwolle
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 30 78 81
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
Bekijk de hele stand