Van Hanegem haalt uit naar Van Boekel: ''Wat een aanfluiting''

4
Van Hanegem haalt uit naar Van Boekel: ''Wat een aanfluiting''

Willem van Hanegem zag FC Twente in de slotfase verliezen van Vitesse. De Tukkers kregen een strafschop tegen in blessuretijd, waar nogal wat ophef over ontstond.

''Ik word enorm moe van al die strafschoppen. Het heeft allemaal niets meer met voetballen te maken. Je kunt niet springen met je armen naast je lichaam, maar ze eisen het wel. En ze strooien maar met strafschoppen. Niet alleen voor hands. Pol van Boekel hoor ik na afloop van FC Twente tegen Vitesse gewoon zeggen dat er een been naar binnen klapt van Wittek van Vitesse. Die penalty was ronduit schandalig'', schrijft hij in het Algemeen Dagblad.

''Kamphuis zat in Zeist en vond het geen fout. Wat een aanfluiting allemaal. Van Boekel is sinds de entree van de VAR echt helemaal van slag. Die Wittek dook naar voren en die Jesse Bosch van FC Twente kon er niets aan doen. Die Bosch zei na afloop precies hoe het zat. Als we dit allemaal gaan bestraffen met strafschoppen kunnen we net zo goed over gaan tot een ‘penalty shoot-out’. Iedereen die heeft gevoetbald ziet Wittek duiken.''

FC Twente verloor dus met 1-2 van Vitesse. ''Dat was overigens niet onverdiend want FC Twente liet weinig zien. Inmiddels zitten we in de fase dat we allemaal moeten roepen dat Vitesse veel meer is dan Bazoer en Tannane. Dat hoor ik tenminste op televisie en die Duitse trainer Letsch vond het ook. Maar dat is natuurlijk helemaal niet zo. Vitesse draait vrijwel volledig om Bazoer en Tannane, dat is duidelijk.''

4 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 5 Apr 2021 om 12:09
  Dat je een fout maakt als scheids kan ik bergrijpen maar dat je het na de wedstrijd nog niet toegeeft na het zien van de beelden is voor mij onbegrijpelijk . Ook had Kamphuis uiteraard in moeten grijpen. Dat Twente slechter was had vooral te maken met onze voorhoede die geen val vast kon houden voorin.
 • 5 Apr 2021 om 11:18
  Twente kwam tekort tegen Vitesse. De scheidsrechters ook. Daarmee is alles gezegd. Op naar de volgende pot. Nog altijd de 8e plek.
 • 5 Apr 2021 om 11:02
  Ikzeg. Buiten om de scheidsrechter, was vites wel de betere ploeg. En ik vond ons fctwente te traag speen.
 • 5 Apr 2021 om 08:31
  En voormalig slechtste scheids ooit: dick van Egmond begrijpt de ophef niet zo goed!
Sunday 25 April 2021
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›