VIDEO | Samenvatting: FC Twente verliest thuis van FC Utrecht

FC Twente heeft zondag een nipte nederlaag geleden tegen FC Utrecht. Door twee snelle doelpunten vlak na rust won de ploeg van Rene Hake met 1-2 in de Grolsch Veste.

Na een klein halfuur spelen kwam FC Twente op voorsprong in de Grolsch Veste. Danilo scoorde. Meteen na rust kantelde de wedstrijd. In de 49ste minuut kwam FC Utrecht langszij. Een voorzet van Othmane Boussaid werd binnengeschoten door Sander van de Streek. Zes minuten later was de voorsprong daar voor FC Utrecht. Gyrano Kerk wist zijn eerste kans meteen te benutten en schoot de bal in de verre hoek.

Nog binnen het kwartier na rust kreeg FC Utrecht de kans de wedstrijd in het slot te gooien. Joël Drommel beging een overtreding op Van de Streek, kreeg een strafschop en ging zelf achter de bal ging staan. De middenvelder schoot de bal echter snoeihard over. FC Twente bleef zodoende in de wedstrijd. Tot een gelijkmaker kwam het echter niet meer.

FC Twente - FC Utrecht 1-2 (1-0)
28' 1-0 Danilo
49' 1-1 Van de Streek
55' 1-2 Kerk

Opstelling FC Twente: Drommel, Ebuehi, Pierie (66' Dumic), Oosterwolde (75' Markelo), Smal, Roemeratoe, Zerrouki, Bosch (75' Rots), Narsingh, Danilo, Menig.

Opstelling FC Utrecht: Oelschlägel, Ter Avest (73' Bergström), Van der Maarel, Janssen, Warmerdam, Maher, Van de Streek (85' Emanuelson), Van Overeem, Boussaid (85' Sylla), Kerk, Elia (66' Ramselaar).