Misidjan: ''In de Eredivisie wordt niet alles meteen afgestraft''

2
Misidjan: ''In de Eredivisie wordt niet alles meteen afgestraft''

Virgil Misidjan speelde in het verleden bij Ludogorest en FC Nürnberg. De aanvaller ziet een groot verschil tussen het buitenland en de Nederlandse competitie.

"In Bulgarije heb ik veel wedstrijden gespeeld in de voorronde van de Champions League en de Europa League. De Champions League is echt top, dan praat je over het allerhoogste podium. Als je de kans hebt om zoiets mee te maken... Daar worden wedstrijden echt op details beslist. Een foutje kan meteen fataal zijn. In de Eredivisie wordt niet alles meteen afgestraft, tenzij je tegen Ajax speelt", aldus de aanvaller in gesprek met VoetbalPrimeur.

"Je hebt in Nederland tijd om je te ontwikkelen, in de Champions League is dat niet zo. Je moet er daar meteen staan. In Duitsland is dat ook zo. Het maakt niet uit of je nou tegen Borussia Dortmund speelt, tegen FC Köln of tegen Fortuna Düsseldorf, iedere week is zwaar. Dat is wat ik vooral merkte in het buitenland: je moet echt iedere week honderd procent geven en tot het uiterste gaan", stelt Misidjan, die afgelopen seizoen terugkeerde in Nederland.

Destijds speelde hij bij PEC Zwolle, nu is hij speler van FC Twente. Hij vervolgt zijn verhaal: ''Bayern München is kampioen van Duitsland, maar niet zonder moeite. De clubs stonden daar lang dicht bij elkaar. In Nederland is Ajax in januari soms al weg.''

2 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 19 Jul 2021 om 17:31
  • Quote van 19 Jul 2021 om 09:08
   Maar grote vriend dat je in Duitsland gespeeld hebt en dat het hier minder is qua niveau betekent niet dat je het hier op 90% af kan.
  Ik denk niet dat VM dat bedoelt. Afgelopen najaar hebben we laten zien wat je in de eredivisie kan bereiken als je elk foutje bij de tegenstander af wil straffen.
 • 19 Jul 2021 om 09:08
  Maar grote vriend dat je in Duitsland gespeeld hebt en dat het hier minder is qua niveau betekent niet dat je het hier op 90% af kan.