Ervaren Van Wolfswinkel wil FC Twente helpen: ''Misten ze vorig jaar''

1
Ervaren Van Wolfswinkel wil FC Twente helpen: ''Misten ze vorig jaar''

Van Champions League met FC Basel naar een subtopper in de Eredivisie. Ricky van Wolsfwinkel stelt dat het geen achteruitgang is. Sterker nog: hij wil met FC Twente Europa in.

"Als je kijkt naar het FC Twente van de eerste seizoenshelft van vorig jaar, dan zit er veel meer in dit team. Als we constanter kunnen gaan presteren, dan is Europees voetbal misschien helemaal niet zo ver weg. Dus nee, ik vind het geen stap terug", vertelt de aanvaller in het magazine van belangenorganisatie VVCS.

De goalgetter komt niet alleen om te scoren, maar moet de ploeg met zijn ervaring ook op sleeptouw nemen als het een keer tegenzit. "Die routine misten ze vorig jaar. Dat zag je terug in de resultaten. Ze begonnen de competitie sterk, maar na de winterstop werd het een stuk minder constant. Ook omdat Wout Brama wegviel door een blessure", aldus Van Wolfswinkel, die geen persoonlijke doelstellingen wil uitspreken.

"Weet je wat het is: ik kan wel zeggen: ik wil er dit seizoen vijftien scoren, maar stel: het zijn er tien, maar ik heb wel zes assists op mijn naam, dan is het ook goed. Daarom wil ik er geen aantal op plakken. Het gaat er om dat we met Twente hoger eindigen dan vorig jaar en dat ik een substantieel aandeel daarin heb", besluit de spits.

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 26 Sep 2021 om 12:07
    Lijkt mij een goed streven!