Ruiz inspirator voor Ugalde: ''Elk jochie wilde Bryan zijn''

4
Ruiz inspirator voor Ugalde: ''Elk jochie wilde Bryan zijn''

Manfred Ugalde wordt door Manchester City verhuurd aan FC Twente. De aanvaller had meerdere keuzes, maar wilde zelf dolgraag naar Enschede.

"Door Bryan Ruiz kent iedereen in Costa Rica FC Twente. Wat ik in 2010 deed? Ik speelde op mijn Playstation met de naam van Bryan Ruiz. Elk jochie wilde Bryan zijn. Hij is een hele grote ster in ons voetbal", vertelt de spits, die ook met de aanvaller praatte over zijn transfer. "Al is het niet zo dat Bryan me heeft geadviseerd om voor FC Twente te kiezen. Ik heb hem pas over de club gesproken toen het al rond was."

Vorig seizoen werd hij verhuurd aan het Belgische Lommel. Daar wist hij elf keer te scoren in 22 wedstrijden. Geen gekke statistieken voor iemand die voor het eerst in Europa speelt. Meerdere clubs toonden dan ook interesse. "Mijn zaakwaarnemer is met het lijstje clubs naar City gegaan en vervolgens mochten wij zelf bepalen wat wij de beste optie vonden. Het is niet zo dat City de beslissing heeft genomen."

Hij besloot zelf om zijn koffers te pakken en richting Enschede te gaan. Hij heeft nog geen seconde spijt gehad, vertelt hij in gesprek met TC Tubantia. "Dit is een geweldige club om voor te spelen, al ben ik uiteindelijk voor één ding naar Europa gekomen: spelen in het eerste elftal van Manchester City. Dat is mijn grote doel."

4 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 17 Oct 2021 om 15:39
  • Quote van 17 Oct 2021 om 15:31
   Weer geen misidjan dat gaat fout sjonge jonge
  Dat is wel wat overdreven. Hij valt uitstekend in. Maar als hij dan in die oefenpotten moet op staan doet die dat niet. Maakt deze opstelling heel logisch. Ben benieuwd of oosterwolde wat gaat laten zien.
 • 17 Oct 2021 om 15:32
  • Quote van 17 Oct 2021 om 15:31
   Weer geen misidjan dat gaat fout sjonge jonge
  Waar zie je dit?
 • 17 Oct 2021 om 15:31
  Weer geen misidjan dat gaat fout sjonge jonge
 • 17 Oct 2021 om 11:02
  Heerlijke speler
Sunday 5 December 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›