Homepage » Historie & oud-spelers » ''Onze coach had een hele slimme tactiek uitgedacht en dat pakte perfect uit''

''Onze coach had een hele slimme tactiek uitgedacht en dat pakte perfect uit''

( 1 reacties)
''Onze coach had een hele slimme tactiek uitgedacht en dat pakte perfect uit''

Marieke Ubachs draagt dit seizoen het shirt van Ajax Vrouwen. De keepster besloot in 2016 te stoppen bij FC Twente Vrouwen en een punt achter haar carrière te zetten, maar kwam daar toch op terug.

"Ik merkte dat het fullprof bestaan voor mij toen niet werkte", zegt Ubachs in De Telegraaf. "Ik zocht wat meer, een opleiding bijvoorbeeld, en dat knaagde aan me. Ik stopte niet zozeer omdat ik het niet meer leuk vond, maar omdat het totale plaatje voor mij niet meer klopte. Afgelopen zomer belde echter Benno Nihom, omdat hij door de lange schorsing van Eli Sarasola nog maar één keepster tot zijn beschikking had."

Bij FC Twente was haar hoogtepunt de Champions League. "Champions League spelen was geweldig. We hebben destijds Bayern München uitgeschakeld en konden dat toen zelf nauwelijks bevatten, maar onze coach had een hele slimme tactiek uitgedacht en dat pakte perfect uit."

FC Twente Vrouwen wist daarna niet verder te gaan. "Barcelona was gewoon een maatje te groot. Maar we hebben destijds wel het bezoekersrecord in Nederland verbroken met vijftienduizend toeschouwers op de tribune", aldus Ubachs, die nu met Ajax tegen FC Twente strijdt om de titel. "Dat is wel leuk, juist omdat ik er nog veel meiden ken."

Foto: Sportfoto-oost

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 13 Feb 2018 om 09:06
    Het was super om dit te mogen mee te maken. Jammer dat Barcelona te sterk was.maar inderdaad was het meer als super. Ik hoop op meer van deze momenten.