Homepage » Historie & oud-spelers » Zomer: ''In sommige dingen zijn wel een beetje doorgeslagen bij FC Twente''

Zomer: ''In sommige dingen zijn wel een beetje doorgeslagen bij FC Twente''

( 2 reacties)
Zomer: ''In sommige dingen zijn wel een beetje doorgeslagen bij FC Twente''

Ramon Zomer speelde in het verleden voor zowel FC Twente als Heracles Almelo. De oud-verdediger uit Daarlerveen kwam tot 122 wedstrijden in het shirt van FC Twente, maar komt niet veel meer in De Grolsch Veste.

"Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik Heracles Almelo meer volg dan FC Twente", zegt Zomer bij De Oosttribune. "Ik ben nu negen jaar weg bij FC Twente en ben er dit jaar nog wel een keer geweest. Ik wil niet zeggen dat het onherkenbaar is, maar het komt er wel bij in de buurt."

"Ik vind FC Twente nog steeds een mooie club, maar als ik daar ben denk ik wel eens: het is allemaal een beetje over de top geworden", vervolgt Zomer. "Bij een club als FC Twente moet juist het volkse en Twentse de boventoon voeren. Niet de elite en het uit willen stralen van: kijk ons eens het goed voor elkaar hebben. Zeker niet in de huidige situatie, denk ik."

Zomer vindt de achterban anders dan de kern van de club. "Ik word rondgeleid door Eddy Achterberg en hij is op en top Twente-man, dus de echte Twente-mensen zitten er ook wel. Maar het is in negen jaar tijd wel heel erg veranderd", geeft hij aan. "In eerste instantie natuurlijk in goede zin, want anders word je geen kampioen. Maar in sommige dingen zijn wel een beetje doorgeslagen."

Foto: Sportfoto-oost

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 13 Feb 2018 om 20:13
  • Quote van 13 Feb 2018 om 14:12
   Zou misschien handig zijn als hij dan ook nog zou vertellen wat er dan over de top is.

  Dat verteld men denk ik in de volgende 73 artikelen uit hetzelfde interview...
 • 13 Feb 2018 om 14:12
  Zou misschien handig zijn als hij dan ook nog zou vertellen wat er dan over de top is.