'Het ergste moment was bij FC Twente, dan voel je je heel klein''

Voormalig FC Twente-doelman Wouter Dronkers doorliep bijna de gehele jeugdopleiding van de club, maar kon uiteindelijk niet doorbreken en via Vitesse maakte hij afgelopen zomer een opvallende overstap. Dronkers, die een studie geneeskunde volgt, besloot om vorig jaar zomer naar de Verenigde Staten te verkassen om in Boston onderzoek te gaan doen in een kinderziekenhuis. Hij keept daarnaast bij Boston City FC op het derde niveau van Amerika.

Dronkers weet dat hij iets doet waar niet veel voetballers mee bezig zijn. "In de kleedkamer tellen drie dingen: of je in de basis staat, hoeveel geld je hebt en of je iets extra’s hebt. Gelukkig had ik dat laatste met mijn studie geneeskunde. Slimme jongens als Guram Kashia, Kelvin Leerdam en Lewis Baker waren daar bijvoorbeeld heel geïnteresseerd in bij Vitesse, net als Patrick Kluivert (van 2011 tot 2013 trainer van de beloften van FC Twente, red.) toen hij mijn trainer was bij Jong FC Twente. Ik kan nu wel stoer zeggen dat zulk aanzien me koud laat, maar het is toch fijn als je meetelt in zo’n wereld", vertelt Dronkers tegen VICE Sports.

De 25-jarige doelman, die bij FC Twente niet verder kwam dan twee duels voor Jong FC Twente in de Jupiler League, voelde zich vaak vergeten bij FC Twente. "Het ergste moment was bij FC Twente. De derde keeper reist daar naar uitwedstrijden niet mee met de spelersbus. Ik reisde zelf achter de selectie aan. De trainers vertelden een keer in de spelersbus dat de training de volgende dag niet doorging. Niemand dacht eraan dat ook tegen mij te zeggen. Ik stond de volgende dag als enige van de spelersgroep op de club. Dan voel je je heel klein", vervolgt Dronkers, die FC Twente in 2014 verruilde voor Vitesse.

Dronkers wilde in zijn laatste periode bij FC Twente eigenlijk stoppen met voetballen. "Bij FC Twente raakte ik op een dood spoor. Ik dacht er voor het eerst aan om te stoppen met mijn keeperscarrière, en stapte af op Patrick Kluivert. "Patrick, ik denk dat jij een trainer bent die er niet omheen draait,” zei ik. "Dus zeg maar eerlijk: denk je dat het erin zit of niet?” Kluivert zei meteen: “Wout, je zou gek zijn als je nu zou stoppen, ook al zijn er geen garanties.” Als iemand die bij Barcelona heeft gespeeld dat zegt, denk je wel twee keer na of je echt gaat stoppen. Mede daarom ben ik doorgegaan", zegt Dronkers.

De keeper, die in 2003 bij FC Twente terechtkwam, heeft Patrick Kluivert erg hoog zitten. “Ik denk dat mensen sowieso een verkeerd beeld van Kluivert hebben, doordat hij in het verleden, toen hij jong was, een aantal fouten heeft gemaakt. Een keer moesten we met Jong FC Twente in de voorbereiding bij een amateurclub trainen, omdat er iets mis was met de velden van FC Twente. In de buurt van die amateurclub zat een basisschool. Kluivert zei toen tegen de groep: "Jongens, wees je ervan bewust dat de scholen weer zijn begonnen. Ik wil niemand te hard zien rijden." Als iemand van zijn fouten heeft geleerd, is hij dat wel", aldus Dronkers.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
wo
24/04
FC Twente
18:45
Almere City
zo
5/05
AZ
16:45
FC Twente
zo
12/05
FC Twente
14:30
FC Volendam
zo
19/05
PEC Zwolle
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 30 78 81
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
Bekijk de hele stand