Oud-doelman FC Twente wil met Almere naar Eredivisie: ''Zijn er klaar voor''

( 0 reacties)
Oud-doelman FC Twente wil met Almere naar Eredivisie: ''Zijn er klaar voor''

Almere City FC is na acht speelronden de verrassende koploper in de Keuken Kampioen Divisie. De club uit Flevoland houdt titelkandidaten als FC Twente, Sparta Rotterdam en NEC voorlopig achter zich.

Vorig seizoen was Almere City FC al dicht bij promotie naar de Eredivisie. In de finale van de play-offs ging het nipt mis tegen De Graafschap. Trainer Michele Santoni is niet verrast door de goede competitiestart. "Nee. Het is geen wonder", zegt de coach vastberaden in gesprek met de NOS.

"Dit is gewoon een goed gestructureerde club met een plan", vervolgt de Italiaanse oefenmeester. "Als je dingen goed doet vanaf het begin krijg je ook resultaat. Gelukkig zijn de resultaten wel heel snel gekomen. We weten heel goed hoe het voetbal is. Als je weer twee wedstrijden verliest ben je ineens heel slecht. En dat zijn we ook niet. We zijn gewoon een hele mooie realiteit."

Voormalig FC Twente-doelman Timo Plattel staat onder de lat bij Almere City FC en ziet promotie wel zitten. "Ik denk dat de club er wel klaar voor is. Als je het vergelijkt met andere clubs zoals Fortuna en nog een paar, dan weet ik niet of wij minder zijn wat betreft de faciliteiten", aldus Plattel, die in de jeugdopleiding van FC Twente speelde en tussen 2012 en 2017 deel uitmaakte van de eerste selectie.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!