Oud-aanvaller FC Twente 'supersub' in Tweede Divisie: ''Al lang geaccepteerd''

0
Oud-aanvaller FC Twente 'supersub' in Tweede Divisie: ''Al lang geaccepteerd''

Feliticiano Zschusschen debuteerde in 2013 in de hoofdmacht van FC Twente, maar kwam niet verder dan zeven competitieduels in het eerste elftal.

Na avonturen in Duitsland (1. FC Saarbrücken), Schotland (Inverness Caledonian) en een korte tijd in Marokko (Al Hoceima) streek de aanvaller dit jaar neer bij IJsselmeervogels, waar hij zich ontpopt tot een 'supersub'. Afgelopen zaterdag was hij als invaller tegen Kozakken Boys goed voor een doelpunt en een assist.

Zschusschen geniet met volle teugen. "Man, ik begin hier echt weer plezier in voetballen te krijgen", vertelt de 26-jarige aanvaller in het Algemeen Dagblad. "Ik heb lol met de boys in de kleedkamer, ik train en speel lekker. Ik zit echt goed in mijn vel. En dat gevoel ben ik toch ook een tijd kwijt geweest."

Toch hoopt hij snel op een basisplek. "Ik speel natuurlijk het liefst de hele wedstrijd. En ik vind ook zeker dat ik daar het niveau voor heb", aldus Zschusschen, die het profvoetbal vaarwel heeft gezegd. "Ik heb nu al lang geaccepteerd dat ik in de Tweede Divisie prima op mijn plek ben."

"Ik ga zorgen dat ik er hier met kop en schouders bovenuit steek", vervolgt hij ambitieus. "Ik heb alles op een rijtje. Ik woon samen, ik heb rust, ik heb vrijheid in mijn kop. Nu maar hopen, ha, dat de trainer van IJsselmeervogels mij ook niet als een supersub gaat zien."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 17 januari 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›