Pahlplatz baalt: ''Ik had graag nog wat voor FC Twente betekend''

7
Pahlplatz baalt: ''Ik had graag nog wat voor FC Twente betekend''

Boudewijn Pahlplatz vertrok afgelopen zomer na vijftien jaar bij FC Twente. Voor de techniektrainer was er geen plek meer bij het eerste elftal en de voetbalacademie van FC Twente.

"Mijn contract liep af bij FC Twente en werd niet verlengd", legt Pahlplatz uit bij VoetbalTijd. "Dat is hartstikke jammer, want FC Twente is en blijft toch je club. Ik had graag nog wat voor de club betekend. Dat heb ik ook aangegeven. Ik wilde helpen aan de opbouw van de club. Dat dit nu niet zo is, dat is ook voetbal. Het is jammer, maar het leven gaat door en ik zie wel wat er op mijn pad komt. Ik ben aan het rondkijken en er spelen wel wat dingen. Het is nu even afwachten hoe zich dat gaat ontwikkelen."

Pahlplatz kijkt terug op een mooie tijd bij FC Twente. "Ik heb alles meegemaakt", blikt hij terug. "Onder Fred (Rutten, red.) werd ik techniektrainer van het eerste, het tweede en de voetbalacademie. Nadien ben ik onder Preud'homme assistent-trainer geworden."

De zoon van voormalig FC Twente-speler Theo Pahlplatz beleefde veel hoogtepunten in Enschede. "Ik heb eigenlijk alles meegemaakt en zelfs de Champions League. En een aantal geweldige spelers. Als je terugdenkt aan wie je allemaal hebt meegemaakt en waarmee je hebt getraind. Het is mooi om te zien dat de jongens zich nu verder ontwikkelen. Je blijft ze altijd volgen", aldus Pahlplatz.

Foto: Sportfoto-Oost

7 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 7 Nov 2018 om 23:04
  Portomonee leeg trekken, daar had je graag iets in willen betekenen drol.
 • 7 Nov 2018 om 18:06
  De baaldagen zijn nog steeds niet voorbij.
 • 7 Nov 2018 om 16:13
  • Quote van 7 Nov 2018 om 15:13
   Aldus de techniektrainer die op pure techniek die pilonnetjes perfect technisch op het veld plaatste. Om daarna technisch toe te kijken.
  Met de uitstraling van een kapotte eierwekker .
 • 7 Nov 2018 om 15:13
  Aldus de techniektrainer die op pure techniek die pilonnetjes perfect technisch op het veld plaatste. Om daarna technisch toe te kijken.
 • 7 Nov 2018 om 15:09
  Ja, nou moet je gewoon aan het werk! Maar wat moet ik dan doen? Wat kan ik???
 • 7 Nov 2018 om 14:44
  Haha nietsnut, wist niet dat kij kon praten trouwens, die koekwaus!
 • 7 Nov 2018 om 14:38
  Blij dat hij eindelijk weg is. Is in het technisch hart gezet met Schreuder zodat Munsterman met beiden samen een beslissende stem had in eigenlijk het gehele technische beleid. Preud'homme is dankzij deze mannen uit ellende weggegaan en ook Adriaanse was een kort leven beschoren. Het heeft de heren een hele mooie som geld opgelevert en ons als club een hoop ellende.
vrijdag 25 september 2020
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›