''De zaak tegen FC Twente rondom Majstorovic is me het meest bijgebleven''

0
''De zaak tegen FC Twente rondom Majstorovic is me het meest bijgebleven''

Ger Vermeulen is door de KNVB deze week onderscheiden als bondsridder. Hij kreeg de onderscheiding vanwege zijn vele verdiensten voor de KNVB.

Vermeulen was vier jaar voorzitter van Heracles Almelo, maar was ook 25 jaar actief bij de tuchtcommissie van de KNVB. Daar maakte hij flink wat tuchtzaken mee, maar één zaak is hem het meest bijgebleven. "De zaak tegen FC Twente, rondom verdediger Majstorovic die een elleboogstoot uitdeelde", zegt Vermeulen in gesprek met TC Tubantia.

"Dat is de eerste zaak waarbij de scheidsrechter een overtreding wel had geconstateerd, maar op basis van videobeelden toch een straf volgde", aldus Vermeulen. De zaak zorgde voor veel ophef. Majstorovic zou in 2005 in de uitwedstrijd tegen FC Groningen tweemaal een elleboogstoot hebben uitgedeeld aan Martin Drent, maar werd niet gestraft door scheidsrechter Ruud Bossen.

Volgens Drent moest Majstorovic vijf wedstrijden schorsing krijgen, maar de Zweedse verdediger was zich van geen kwaad bewust. "Het is al belachelijk dat ik mezelf moet verdedigen. De scheidsrechter heeft bepaald dat er niets onreglementairs is gebeurd", zei hij destijds. Toch besloot de aanklager betaald voetbal een vooronderzoek te starten en wilde Majstorovic voor zeven wedstrijden schorsen.

Dat voorstel werd afgewezen door de Zweedse verdediger waarna de aanklager een straf van zeven duels eiste. De tuchtcommissie schorste Majstorovic zes duels. Tegen deze straf ging zowel de speler als zijn club FC Twente in beroep. Uiteindelijk nam de commissie van beroep de eis niet over en sprak Majstorovic vrij.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›