Janssen roemt Renes: ''Toon was top, als je rookt dan zoek je hem op''

( 0 reacties)
Janssen roemt Renes: ''Toon was top, als je rookt dan zoek je hem op''

Theo Janssen droeg drie seizoenen het shirt van FC Twente. De oud-middenvelder speelde tussen 2008 en 2011 in Enschede, wat hij nog steeds als zijn mooiste tijd ziet. Janssen had bij FC Twente een goede klik met teammanager Toon Renes.

Renes overleed in 2017. "Ja, jammer man", reageert Janssen in het programma Bij Andy in de auto. "Hij heeft nog mijn Gouden Schoen uitgereikt. Toon was top. Als je rookt, dat weet jij ook, dan zoek je Toon op. Ik had altijd gesprekken met Toon."

Janssen haalt een anekdote op. "De eerste keer dat ik daar kwam, dat weet ik nog heel goed, zei Toontje ook gelijk tegen mij: kom maar even mee, dan kunnen we daar naartoe en rustig een sigaretje roken. Kom maar bij mij in de auto en doet het raampje maar open."

"Alles was oké", vervolgt de oud-speler van FC Twente. "Ik vond het wel echt heel erg toen hij dood ging. Maar ik had wel altijd het gevoel dat als hij stopt met FC Twente, dan gaat het niet lang duren. FC Twente was alles voor hem en daarnaast had hij niet heel veel met familie. Toon was een leuke vent."

Janssen maakte er nooit een geheim van dat hij rookte. "Iedereen wist dat ik rookte, wat is het probleem dan? Ik zag het niet als probleem. Ik heb mijn sigaretjes gerookt en we hebben leuke dingen gedaan. In Nederland zijn er zoveel voetballers die roken. Ik stond elke week met een andere speler te roken. Van niemand wisten ze het, alleen van mij. Maar ik deed er niet moeilijk over. Ik ga niet schijnheilig doen. Als ik zin had in sigaret, rookte ik. En nu ben ik gestopt met voetballen en met roken", aldus Janssen.

Het boek van Theo Janssen dat komende maand uitkomt is hier te bestellen.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!