Oud-assistent FC Twente op eigen benen: ''Als de top komt gaat hij weg''

( 0 reacties)
Oud-assistent FC Twente op eigen benen: ''Als de top komt gaat hij weg''

Jan de Jonge heeft een nieuwe klus gevonden. De 55-jarige oefenmeester, die vorig seizoen onder Gertjan Verbeek nog assistent was bij FC Twente, wordt komende zomer hoofdtrainer bij tweededivisionist De Treffers.

De Jonge is nu nog veldtrainer bij het Turkse Eskisehirspor, de club van voormalig MVV-trainer Fuat Capa. Eerder was hij werkzaam bij FC Emmen (assistent), Heerenveen (hoofdopleidingen, assistent en interim-trainer), De Graafschap, Heracles, het Cypriotische Nea Salamina Famagusta (hoofdtrainer), VfL Bochum en FC Twente (assistent).

"Ik ben bijzonder trots dat we een trainer met zo'n staat van dienst vast kunnen leggen", zegt Paul Langeveld namens de technische commissie van De Treffers. "Met Jan kunnen we met de club de volgende stappen zetten, het gat naar de grootmachten van de tweede divisie verkleinen "Hij komt ook niet alleen voor het eerste elftal. Jan wil ook zijn steentje bijdragen aan de ontwikkeling van onze talenten. Daar individueel mee werken."

De Jonge heeft wel een clausule in zijn contract. "Dat hij weg kan als er een profclub komt, is niet meer dan een formaliteit. Hij heeft ons beloofd minimaal een jaar te blijven. Alleen als de echte top komt dan gaat hij weg. Dat geloof ik meteen. Jan is namelijk naast een opleider ook een persoonlijkheid, hij is iemand van de no-nonsenseaanpak", aldus De Lange in gesprek met De Gelderlander.

Foto: Sportfoto-Oost

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!