Verbeek reageert: ''Als ze mij nodig hebben, dan weten ze mij te vinden''

2
Verbeek reageert: ''Als ze mij nodig hebben, dan weten ze mij te vinden''

Gertjan Verbeek werd vorig seizoen ontslagen bij FC Twente. De 56-jarige oefenmeester is nu alweer tien maanden clubloos. Verbeek twijfelt over zijn toekomst.

"Ik zit wel op een kruispunt in de zin van als ik wat anders wil, dan moet ik opschieten", vertelt hij in gesprek met Groot Heerenveen. "Ik word deze zomer 57, als je wat anders wilt, dan heb je nog tien jaar te gaan. De vraag is overigens of ik dat wil tot mijn 67ste. Ik heb altijd gezegd, dat ik rond mijn 60ste de keuze wil hebben, want je weet nooit hoe lang je nog hebt, daarna."

Verbeek verveelt zich nog geen moment. "Ik heb wel structuur in mijn leven, het is klussen of sporten. Mijn dagen en weken zijn snel vol gepland. In de weekenden heb ik mijn bezigheden als voetbalanalist bij FOS. In die zin mis ik het trainerschap niet, maar ik was wel jaren lang gewend de adrenaline te voelen van de wedstrijdspanning, het omgaan met een groep. Alles heeft z'n voor- en nadelen", aldus Verbeek.

De oefenmeester is ook niet op zoek naar werk. "Ik ben niet aan het solliciteren of zo. In onze branche is het zo, dat wanneer je moet gaan solliciteren, het dan lastig wordt. Als ze mij nodig hebben, dan weten ze mij te vinden. Ja toch? En anders maar niet. Ik ben niet afhankelijk van de voetballerij, dat is wel mooi."

Verbeek had al aan het werk kunnen zijn. "Er komt altijd weer wat op je pad", meent hij. "Ik zal keuzes moeten maken, maar dat is niet moeilijk voor mij. Pas geleden kreeg ik nog een kans om naar Zuid-Afrika te gaan, maar dan heb je ook te maken met vrouw en kind. Als ik alleen was geweest, had ik waarschijnlijk al in Zuid-Afrika gezeten. Als ik wat ga doen, moet het totaalplaatje kloppen."

2 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 22 Jan 2019 om 22:16
  • Quote van 22 Jan 2019 om 21:52
   Is deze man 56?!?! Had hem eerder 46 geschat
  Tijd voor een bril :)
 • 22 Jan 2019 om 21:52
  Is deze man 56?!?! Had hem eerder 46 geschat
zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›