Nakamura verslagen: ''Het ergste wat je kan overkomen'' VIDEO: Publiek FC Twente is het stadion al uit tijdens 'ererondje' spelers ''Een signaal geef je op een andere manier af. Dit is amateuristisch'' Verdonk blijft Twente trouw: ''Niet het risico dat ik terug naar Feyenoord moet'' Garcia over wissel: ''Moeilijkste moment voor mij als trainer''

''Het speelde mee dat FC Twente toen veel te veel geld had''

( 0 reacties)
''Het speelde mee dat FC Twente toen veel te veel geld had''

Thijs Bouma was een talentvolle speler in de jeugdopleiding van FC Twente, maar wist de stap naar het eerste elftal net niet te zette. Bij Jong FC Twente stokte zijn ontwikkeling.

"Ik heb heel lang tegen het eerste elftal aangehikt", blikt hij terug in Voetbal International. "Dat laatste stukje kwam ik maar niet over. Lag natuurlijk op de eerste plaats aan mezelf. Ik raakte supergefrustreerd omdat ik geen kans kreeg, waardoor mijn prestaties op en neer gingen."

Het lag echter niet alleen aan Bouma zelf. "Het speelde ook mee dat FC Twente op dat moment veel te veel geld had", meent 26-jarige oud-prof. "Ik had gewoon vier concurrenten voor me, die stuk voor stuk tussen de 200 en 800 duizend euro per jaar verdienden. Als Roberto Rosales, Tim Cornelisse of Tim Breukers niet speelde, dan werd Rasmus Bengtsson rechtsback gezet."

Bouma bleef steken bij Jong FC Twente. "Daar had trainer Patrick Kluivert heel veel vertrouwen in mij. Ik was vaak aanvoerder, mocht de vrije trappen nemen. Maar bij het eerste mocht ik meestal niet eens op de bank zitten", aldus de oud-verdediger, die onder Co Adriaanse wel een kans kreeg. "Ik deed het goed. Een week later werd Co eruit gegooid. Andere clubs hadden interesse, maar Twente wilde me niet laten gaan."

Bouma kreeg meer interesse in het modellenleven en besloot het voetbal op een lager pitje te zetten. In 2014 was hij het wachten bij FC Twente zat. "Ik zei: Hier hebben jullie mijn contract. Ik vertrok bij FC Twente en tekende even later bij Almere City."

Foto: Sportfoto-Oost

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

vrijdag 20 december 2019
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›