''Samen met Karim was hij een topper bij FC Twente''

( 2 reacties)
''Samen met Karim was hij een topper bij FC Twente''

Romano Denneboom speelde tussen 2007 en 2010 in het eerste elftal van FC Twente. De oud-aanvaller, die ook bij SC Heerenveen, Willem II, NEC, Sparta Rotterdam en Arminia Bielefeld speelde, heeft zes oud-Tukkers opgenomen in zijn favoriete elftal aller tijden.

Naast Eljero Elia en Marko Arnautovic selecteerde Denneboom ook Luke Wilkshire, Edson Braafheid, Karim El Ahmadi en Orlando Engelaar. Met name over El Ahmadi en Engelaar is Denneboom lovend. "Een iele jongen, maar zijn inzicht en techniek maakten hem een hele goede voetballer", zegt Denneboom over El Ahmadi.

"Samen met Karim was Orlando een topper op het middenveld bij Twente", vervolgt Denneboom in ELF Voetbal Magazine. "Hij benutte zijn lengte, had een goede trap, overzicht en was dominant. Ik lijk totaal niet op hem, maar spreek hem best vaak. Qua uiterlijk schijnen we wel op elkaar te lijken. We worden regelmatig met elkaar verward", lacht Denneboom, die het ook goed kon vinden met Wilkshire.

"Een Australische jongen", vertelt Denneboom. "Door zijn loopvermogen, goede techniek en goede voorzet was hij een halve rechtsbuiten. IJzersterk ook. We konden het goed met elkaar vinden en kwamen op elkaar verjaardagen." Braafheid werd ook een vriend van Denneboom. "In de kleedkamer en op het veld nam hij een leidersrol op zich. Hij heeft een goed overzicht, duelkracht en speelde niet zomaar voor Hoffenheim, Bayern en Celtic en in een WK-finale. Ik ben trots op hem."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 17 Feb 2019 om 17:08
  • Quote van 17 Feb 2019 om 13:25
   Blaise Nkufo niet?
  Niet iedereen was dol op onze madame Tussauds
 • 17 Feb 2019 om 13:25
  Blaise Nkufo niet?