'Heb vijf clubs afgezegd, omdat ik op FC Twente wilde wachten''

Jules Reimerink doorliep de jeugdopleiding van FC Twente, maar tot een debuut in het eerste elftal kwam het niet. De 29-jarige vleugelaanvaller was afgelopen zomer echter graag teruggekeerd in Enschede. Hij sprak met hoofd scouting Evert Bleuming over een terugkeer.

"Ik ben fan van Twente, ben daar opgegroeid, zit vaak op de tribune en ken heel veel jongens die naar het stadion gaan", vertelt Reimerink in gesprek met Voetbalzone. "Terugkeren was een droom geweest, zoals ik vroeger droomde van het eerste elftal halen. Ik heb vier of vijf clubs afgezegd, omdat ik op Twente wilde wachten."

De komst van technisch directeur Ted van Leeuwen gooide roet in het eten. "Van Leeuwen wilde andere spelers halen, mijn zaakwaarnemer zei al dat het een lastig verhaal werd als hij aangesteld zou worden als technisch directeur. Hij heeft uit een andere vijver gevist en dat is jammer", aldus Reimerink, die baalt dat een transfer niet doorging.

"Ik dacht eigenlijk dat dit het juiste moment was om terug te keren bij Twente", reageert hij. "Ik had een topseizoen gehad bij Osnabrück, was transfervrij en Twente was gedegradeerd. Dat maakte de stap makkelijker, omdat niet iedereen met Twente in de Keuken Kampioen Divisie wil spelen."

Reimerink speelde na zijn tijd bij FC Twente nog bij Energie Cottbus, VVV-Venlo, Go Ahead Eagles, Viktoria Köln en VfL Osnabrück. Sinds afgelopen zomer staat hij onder contract bij Sportfreunde Lotte in de Derde Bundesliga, waar hij flink meer verdient dan hij bij FC Twente zou kunnen krijgen.

"Het is heel simpel: salaristechnisch verdien ik hier net zoveel als iemand in het rechterrijtje van de Eredivisie, misschien wel meer", geeft hij aan. "Ik denk dat je in de 3.Liga drie of vier keer meer verdient dan in de Keuken Kampioen Divisie."

Foto: Sportfoto-Oost

Lees meer:
0 reacties
Agenda
wo
24/04
FC Twente
18:45
Almere City
zo
5/05
AZ
16:45
FC Twente
zo
12/05
FC Twente
14:30
FC Volendam
zo
19/05
PEC Zwolle
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 30 78 81
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
Bekijk de hele stand