Promes maakt indruk: ''Koeman heeft er een extra wapen bij''

( 0 reacties)
Promes maakt indruk: ''Koeman heeft er een extra wapen bij''

Quincy Promes maakte afgelopen zomer de overstap van Spartak Moskou naar Sevilla. De oud-speler van FC Twente kende een moeizame start in Spanje, waar hij in plaats van op tien ook als links- of rechtsback werd opgesteld. Maar Promes wordt steeds belangrijker voor Sevilla.

"Promes speelde zondagmiddag tegen Real Sociedad zijn beste duel in het shirt van Sevilla", schrijft Süleyman Öztürk in Voetbal International. "Als man die gehele linkerflank voor zijn rekening neemt in de 3-1-4-2 van zijn trainer Pablo Machín. Hij heeft dat hele proces van teleurstelling, aanpassing en terugknokken doorlopen en maakt zich in een andere rol verdienstelijk. Dat is een klein applausje waard."

Öztürk zag Promes opkrabbelen in Spanje. "Hij zat een tijdje op de bank, mocht af en toe invallen, kwam daarna op een voor hem ongebruikelijke plek te staan en wordt na een onwennige periode als verdediger vertrouwd door zijn ploeggenoten. Dat getuigt van aanpassingsvermogen, van realiteitszin. In het topvoetbal overleef je niet als je niet als een kameleon kan switchen van rol of positie", aldus de journalist.

In Rusland was Promes de belangrijkste man en kreeg als hij nummer tien veel ballen. "Hij was in Rusland een speler met een eigen podiumpje. Zodra hij had gescoord, zat zijn wedstrijd er wel op. Bij Sevilla heeft hij de knop om moeten zetten en rent hij nu als Churandy Martina de linkerflank op en neer. Hij valt momenteel niet op zijn door zijn goals. Toch speelde hij afgelopen weekend een van de betere duels in zijn loopbaan. Bondscoach Ronald Koeman heeft er een extra wapen bij", besluit Öztürk.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 19 oktober 2019
19:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›