Promes back bij Oranje: ''Ik kan het, maakt niet uit wanneer''

( 1 reacties)
Promes back bij Oranje: ''Ik kan het, maakt niet uit wanneer''

Quincy Promes kwam dinsdagavond bij het Nederlands Elftal plotseling in de achterhoede te spelen, nadat invaller Kenny Tete geblesseerd was uitgevallen. Bondscoach Ronald Koeman was inmiddels door al zijn wissels heen en dus moest Oranje met tien man verder. 

Promes viel in als linksbuiten, maar moest twintig minuten voor tijd noodgedwongen als rechtsback verder. "Multifunctioneel hè, haha", lacht de oud-Twentenaar na afloop in gesprek met FOX Sports. "De trainer weet dat ik bij Sevilla ook op die positie speel. Als dan je rechtsback uitvalt en je geen wissels meer hebt, is het logisch dat ik het overneem. Dat doe ik ook graag voor het team."

Het Nederlands Elftal neemt het zondag op tegen Duitsland. Mogelijk vult Promes dan opnieuw de rechtsbackpositie in. "Ik kan het, het maakt niet uit wanneer. Ik kan het nu niet zeggen. Ik kan de positie invullen als er problemen zijn. Ik weet niet hoe de situatie rond Kenny en Denzel is. Mijn eerste focus ligt niet op die positie, dus we gaan het komende week zien."

Ondanks dat hij bij Sevilla al meerdere wedstrijden op rechtsback heeft gespeeld, went het volgens de 27-jarige aanvaller nooit. "Want het is m'n positie niet. Maar ik kan er steeds wel beter uit de voeten. Het is alleen maar goed voor het team."

 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 23 Mar 2019 om 20:41
    Knoef
zaterdag 3 augustus 2019
20:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›