Martina over FC Twente-tijd: ''Dat moet ik ook niet vergeten''

( 3 reacties)
Martina over FC Twente-tijd: ''Dat moet ik ook niet vergeten''

Cuco Martina, momenteel spelend bij Feyenoord, heeft een geweldige tijd in Engeland achter de rug. De voormalig speler van FC Twente is dankbaar richting Ronald Koeman en zijn broer Erwin, die hem naar Southampton en Everton haalden.

"Bij mij is altijd het besef aanwezig geweest dat ik heel hard moest knokken om ver te komen. En dat knokken heb ik heel mijn carrière gedaan. Alleen is dat niet genoeg wanneer je als FC Twente-speler in de Premier League belandt", begint Martina in Voetbal International. "Koeman gaf me de tijd aan te pikken bij het niveau. En als je dan in je debuutwedstrijd tegen Arsenal zo'n wondergoal maakt, staat de wereld wel even stil, kan ik je verzekeren. Dan weet je echt niet wat je meemaakt."

Martina maakte Erwin Koeman eerder mee bij RKC Waalwijk. "Net als Ronald houdt Erwin niet van gekke dingen. 'Gewoon je taak uitvoeren, Cuco', dat zinnetje heb ik wel duizend keer gehoord", blikt hij terug. "En juist doordat dat altijd op een opbouwende manier gebeurde, voelde ik me met de dag sterker worden. Prompt stond na dat seizoen FC Twente voor de deur, in die tijd een topclub in de Eredivisie. Toen kwam bij mij het besef: Erwin had nog gelijk ook. Helemaal toen hij me later naar Southampton haalde. Daar merkte ik ook meteen wat voor toptrainer Ronald is."

De verdediger vindt Ronald en Erwin Koeman de beste trainers uit zijn carrière. "Al moet ik Alfred Schreuder, die ik meemaakte bij FC Twente, ook niet vergeten. Tactisch is hij enorm sterk. En, net als de Koemannen, is hij heel begaan met zijn spelers. Een van dé kenmerken van Schreuder is dat hij je leert nadenken over het spelletje. En Schreuder heeft eveneens dat vaderlijke wat de broers Koeman hebben."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 14 Apr 2019 om 23:32
  • Quote van 14 Apr 2019 om 23:20
   Ben nooit een fan van Schreuder geweest maar het valt me wel op dat zo goed als iedere speler waarmee hij gewerkt heeft zeer lovend over hem is.
  Ja omdat ze geen ene reet van hem hoefden te doen en deden waar ze zin in hadden. Leuke baas heb je dan, maar qua prestaties zal zoiets nogal tegenvallen...
 • 14 Apr 2019 om 23:20
  Ben nooit een fan van Schreuder geweest maar het valt me wel op dat zo goed als iedere speler waarmee hij gewerkt heeft zeer lovend over hem is.
 • 14 Apr 2019 om 19:58
  Ongelofelijke carrière, kan er geen pepernoot van!