Van Halst sluit terugkeer bij FC Twente uit: ''Die tijd is voorbij''

Jan van Halst vertrok een klein jaar geleden bij FC Twente. De commercieel manager hield de eer aan zichzelf bij de Enschedese club, zo verklaart hij bij VoetbalTijd.

"Ik ben opgestapt", laat Van Halst weten. "De degradatie kleefde ook aan mij. Ik was medeverantwoordelijk en daarom ben ik opgestapt. Maar ik doe tegenwoordig allemaal leuke dingen en ben drie opleidingen gaan volgen. Ik ben niet meer bij FC Twente geweest, het is er gewoon niet van gekomen. Ik had soms andere dingen te doen en mijn prioriteiten liggen totaal ergens anders."

Van Halst kreeg wel mee dat Marino Pusic uithaalde naar FC Twente. Hij begrijpt de emoties bij de trainer. "Het is wel een club waar veel druk is", weet Van Halst. "Dit jaar helemaal, want zo'n grote club moet natuurlijk kampioen worden. Hij doet het prima, maar er zullen ongetwijfeld dingen voorgevallen zijn waardoor hij de behoefte voelt om dit te doen."

Veel sponsoren vonden het prettig samenwerken met Van Halst, maar de commerciële man ziet een terugkeer in Enschede niet zitten. "Die tijd is voorbij", geeft hij aan. "Ik ben allemaal andere dingen aan het doen. Het gaat nu goed, ze promoveren en daar hoort die club ook. Ik ben daar heel blij mee, voor de regio en al die supporters. Vorig jaar heeft heel veel pijn gedaan en het is hartstikke mooi dat die club weer terugkomt."

Het lukte FC Twente de laatste jaren niet om kwalitatief goede spelers te blijven halen. "Aan de ene kant is FC Twente een heel grote club, maar als je achter de gordijntjes kijkt dan zou er bijvoorbeeld ook een hele goede scoutingsafdeling moeten zijn. Die hebben ze noodzakelijk weggesneden. Voordat je dat langzaam weer een beetje opbouwt... Maar het mooie is dat je weer in de Eredivisie komt. Dan worden spelers meer waard en het wordt aantrekkelijker om weer naar FC Twente te gaan", aldus Van Halst.

Foto: Sportfoto-Oost

Lees meer:
0 reacties
Agenda
wo
24/04
FC Twente
18:45
Almere City
zo
5/05
AZ
16:45
FC Twente
zo
12/05
FC Twente
14:30
FC Volendam
zo
19/05
PEC Zwolle
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 30 78 81
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
Bekijk de hele stand