Kluivert: ''Bij FC Twente heb ik ontdekt hoe leuk ik dit vind''

( 2 reacties)
Kluivert: ''Bij FC Twente heb ik ontdekt hoe leuk ik dit vind''

Patrick Kluivert is bezig aan een opvallende loopbaan na zijn actieve voetbalcarrière. Hij werkte bij FC Twente en Paris Saint-Germain, maar ook op plekken als Curaçao en nu in Kameroen, waar hij samen met Clarence Seedorf de nationale ploeg onder zijn hoede heeft.

"Mijn trainerscarrière is tot nu toe hele divers", beaamt Kluivert in gesprek met Voetbal International. "Bij de beloften van FC Twente heb ik ontdekt hoe leuk ik dit vak vind. En het was ontzettend leerzaam. Een beloftenploeg coachen is misschien wel het moeilijkste dat er is in dit vakgebied."

"Omdat je elke wedstrijd ander jongens tot je beschikking hebt, van ontevreden selectiespelers tot wisselende jonge talenten. Daar moet je ieder weekend een gemotiveerd geheel van zien te maken", aldus Kluivert, die in 2012 kampioen van Nederland werd met Jong FC Twente. "Met die ervaring ben ik aan de slag gegaan als bondscoach van Curaçao. Dat was een schitterende tijd."

Kluivert heeft nog voldoende ambities. "Ik wil uiteindelijk als hoofdcoach aan de slag, van een club of een land. Bij die keuze ben je afhankelijk van het aanbod en in mijn geval speelt ook de thuissituatie een belangrijke rol. Ik heb de afgelopen jaren als trainer veel geleerd. Maar nog méér als echtgenoot en vader. Al die levenslessen neem ik mee in mijn trainerscarrière. Min rugzak met ervaringen begint aardig gevuld te raken."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 11 Jul 2019 om 01:22
    Kluivert GOAT
  • 10 Jul 2019 om 15:12
    Maar hij heeft ook 1miljoen bij Twente weggehaald
zaterdag 19 oktober 2019
19:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›