''Had FC Twente gesierd als ze openbaar excuses hadden aangeboden'' Pleguezuelo blinkt uit bij FC Twente: ''Hij is absoluut een krijger'' ''Vond het een hele logische beslissing om Schenk te passeren'' Derksen duidelijk over Garcia: ''Dat blijft natuurlijk bezopen'' ''Had Velthuis en Huiberts graag bij FC Twente gehouden''

Voormalig FC Twente-talent: ''Het leven daar was niet gek''

( 4 reacties)
Voormalig FC Twente-talent: ''Het leven daar was niet gek''

Benaissa Benamar streek deze zomer neer bij Telstar. Voor de club uit Velsen-Zuid maakte de oud-speler van FC Twente afgelopen weekend zijn debuut in het betaalde voetbal.

Bij FC Twente zat hij in 2016 dicht tegen het eerste aan, maar tot een doorbraak kwam het niet. "Ik speelde bij Jong Twente in de tweede- en derde divisie", vertelt Benamar in het Noordhollands Dagblad. De verdediger speelde het afgelopen seizoen in Marokko. "De stap naar Ittihad Tanger leek een goeie. Ik kreeg de kans om te spelen in de Afrikaanse Champions League."

Toch was het niet de juiste stap voor de 22-jarige verdediger. "Het leven daar was niet gek, hoor. Je zit vanuit Tanger zo in Spanje. Ik kende er verder alleen niemand, ik miste mijn ouders en mijn broer en zusje. Er was ook geen structuur bij de club. Dingen waar niet goed geregeld, zeker financieel niet", aldus Benamar, die nu op zijn plek zit bij Telstar onder trainer Andries Jonker.

"Gisteren dacht ik echt wat gebeurt hier? Hij gaf me gewoon op mijn donder waar de andere jongens bij waren. Dat deed mijn trainer in Marokko echt niet", lacht de verdediger. "Maar dat werkt juist positief, want daardoor wilde ik vandaag weer laten zien wat ik in me heb. Jonker heeft een duidelijk doel voor ogen. Hij maakt van elke training een wedstrijd op zich."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 17 Aug 2019 om 11:57
  • Quote van 17 Aug 2019 om 10:37
   Is deze reactie nou echt nodig? Je leest toch wat er staat?
  Wie?
 • 17 Aug 2019 om 10:37
  • Quote van 17 Aug 2019 om 09:51
   Wie?
  Is deze reactie nou echt nodig? Je leest toch wat er staat?
 • 17 Aug 2019 om 10:08
  • Quote van 17 Aug 2019 om 09:51
   Wie?
  Benaissa Benamar
 • 17 Aug 2019 om 09:51
  Wie?