FC Twente zoekt spits: ''Daarom liever ingezet op Siem de Jong'' ''Garcia heeft nog niet één keer gebeld met Fred Rutten'' Derksen steunt FC Twente: ''Dan moet je de VAR opheffen'' 'FC Twente zet streep door naam Feyenoorder Van der Heijden' Ten Voorde duidelijk: ''Dat vind ik geen topsportmentaliteit''

Douglas dankt Rutten: ''Hij was heel belangrijk voor mij''

( 3 reacties)
Douglas dankt Rutten: ''Hij was heel belangrijk voor mij''

Douglas Franco Teixeira kwam in 2007 als jonge jongen uit Brazilië naar Nederland. De verdediger streek neer bij FC Twente, waar Fred Rutten zich over hem ontfermde.

"Fred was heel belangrijk voor mij", vertelt Douglas in gesprek met ELF Voetbal Magazine. "Hij verbeterde mijn techniek en positiespel. En hij heeft mij geleerd om rustig te blijven. In Brazilië was ik hard spel gewend en maakte ik veel overtredingen. Daar kon Fred heel boos om worden. Dan stormde hij de dug-out uit."

Volgens Douglas heeft Rutten twee kanten. "Fred is heel lief en goed met zijn spelers, maar op het veld kan hij je corrigeren als een vader. Hij weet wat het moment is voor grappen en het moment voor serieus gedrag. Ik ben hem dankbaar voor alles wat ik van hem heb geleerd", aldus de Braziliaan, die zijn profloopbaan nog niet heeft opgegeven.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 9 Sep 2019 om 07:32
    Ikzeg. Zeker was fred er voor meerdere lastige voetballers en ook om ons fctwente toen op de kaart te zetten. Daar ben ik fred zeker dank baar voor. En hopelijk gaan wij deze geweldige tijd weer mee maken maar dan met eerlijk spel en iedereen zijn of haar geld weer op de plaats komt. Dat zou ik graag zo willen mee maken. Handhaving is nu van belang en wie weet zit er ietsje meer in.
  • 8 Sep 2019 om 00:34
    Holland Casino heeft er goed aan verdiend
  • 7 Sep 2019 om 10:26
    Rutten is voor veel 'lastige' knapen heel belangrijk geweest.....zo ook Arnautovic en Elia.....