''Ik sputter tegen en begin over Bosch, die hoort in de basis'' ''Brama wil zijn rol anders invullen dan Garcia voor ogen heeft'' Steun voor Van Leeuwen: ''Ted past voortreffelijk bij FC Twente'' ''Volgens hem hadden Bosch, Brama en Hölscher moeten spelen'' ''Had FC Twente gesierd als ze openbaar excuses hadden aangeboden''

Pasveer: ''Had niet verwacht dat hij nog wakker zou worden''

( 2 reacties)
Pasveer: ''Had niet verwacht dat hij nog wakker zou worden''

Remko Pasveer heeft een basisplaats veroverd bij Vitesse. De oud-doelman van FC Twente ging door een diep dal. Pasveer kende veel sportieve tegenslag en daarnaast had zijn vader Eddie, eveneens oud-doelman van FC Twente, ernstige gezondheidsproblemen.

"Toen ik bij Vitesse kwam, had hij net een openhartoperatie gehad waarbij complicaties optraden door herseninfarcten tijdens of na de operatie", blikt Pasveer terug in gesprek met De Telegraaf. "Het was heel erg afwachten of het goed zou komen. Het was een heel onrustige periode in mijn leven. Dat zijn toch allemaal spanningen die je met je meedraagt."

Pasveer raakte zijn plek onder de lat bij Vitesse kwijt, maar knokte zich terug. Zijn vader Eddie is heel belangrijk in zijn leven. Zo was hij de keeperstrainer van Pasveer junior bij SC Enschede, FC Twente en Heracles Almelo. "Dat is altijd fijn geweest", vindt de 35-jarige sluitpost. "Mijn vader liet me altijd vrij. Als ik het er niet mee eens was, dan gaf hij mij ook ruimte om mijn eigen ding te doen."

Pasveer senior moest na de gezondheidsproblemen zijn werk als fysiotherapeut neerleggen. "Maar hij komt regelmatig kijken bij onze wedstrijden, gaat vaak langs bij de kleinkinderen en speelt walking football in Enschede. Daar kan hij echt van genieten, dat is heel positief", aldus Remko.

"Gelukkig is hij er nog en kan hij dit allemaal nog", vervolgt hij. "Ik had niet verwacht dat hij na die operatie nog wakker zou worden, laat staan dat hij nog zo ver zou komen dat hij weer kan fietsen en weer zoveel kan doen. Dan ben je gezegend dat het toch nog zo terecht is gekomen."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 13 Sep 2019 om 08:50
  • Quote van 13 Sep 2019 om 08:06
   Indrukwekkend verhaal.
  Qua gezondheid absoluut.... dat is een ander deel...

  Qua dat zijn pa altijd overal zijn keeperstrainer was zegt ook wel wat vind ik.... ik ken een geweldige keeper (is denk ik wel bekend in de gehele regio op amateurniveau), die in zijn jongere jaren uitgenodigd werd door FC Twente en de strijd ging toen tussen hem en Remko Pasveer wie er bij FC Twente zou komen.... weet je wie dat toen moest beslissen? ;) jawel..... zijn vader!
  Dus ja dan weet je het wel, ook wel stuk vriendjespolitiek in dat wereldje

 • 13 Sep 2019 om 08:06
  Indrukwekkend verhaal.
zondag 23 februari 2020
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›