Veurink onder de indruk: ''Ze was talentvol, maar niet van nature''

1
Veurink onder de indruk: ''Ze was talentvol, maar niet van nature''

Sari van Veenendaal werd onlangs uitgeroepen tot beste keeper van de wereld. De keepster van de OranjeLeeuwinnen speelde jarenlang bij FC Twente Vrouwen, waar ze flinke stappen maakte.

Arjan Veurink maakte de ontwikkeling van Van Veenendaal van dichtbij mee. De oud-trainer van FC Twente Vrouwen had de keepster in Enschede vier jaar onder zijn hoede en is sinds 2017 assistent-bondscoach van het Nederlands elftal.

"Sari beschikte toen al over een grote drive om alles uit zichzelf te willen halen. Ze was talentvol, maar niet van nature. Ze moest het hebben van hard werken", blikt Veurink terug in gesprek met het NRC. De oud-trainer van FC Twente heeft de aantekeningen van zijn tijd in Enschede opgezocht.

De ontwikkeling van Van Veenendaal ging in kleine stapjes. "De uittrap kon beter. Dat betekent zoveel uur extra trainen in de week bij de techniektrainer, voor deze periode", aldus Veurink, die weet dat de keepster haar eigenlijk kwaliteiten als beste kent. "Zij is de eigenaar van haar persoonlijke ontwikkeling. Sari kan heel goed aangeven wat ze nodig heeft en daarbij de juiste mensen zoeken."

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 9 Oct 2019 om 19:23
    Ikzeg. Ik vond het jammer dat ze ons fctwente niet noemde toen de microfoon aan zet was, het is zeker bij ons fctwente begonnen en vandaar uit maakte zij een overstap naar het buitenland zo als meerdere voetballers en voetbalsters, maar zij heeft het zeker verdient om de beste te zijn.
zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›