Achterberg: ''Heracles vindt zichzelf ook altijd de Calimero''

4
Achterberg: ''Heracles vindt zichzelf ook altijd de Calimero''

Na vier nederlagen op rij is er wat onrust bij FC Twente. Er zal voor druk komen te staan op de komende wedstrijd tegen FC Emmen. Volgens Eddy Achterberg moet FC Twente vooral de rust bewaren, maar het clubicoon begrijpt dat de druk anders is dan bij Heracles Almelo.

"Heracles vindt zichzelf ook altijd de Calimero, dat is een wat makkelijker situatie", zegt Achterberg bij VoetbalTijd. "Wij worden altijd onder een vergrootglas gelegd. Vanuit het verleden moeten we gewoon veel meer presteren, maar ik heb zelf altijd gezegd dat als we tussen de negende en twaalfde plaats eindigen, dan zijn we dit jaar tevreden. Dan kan je gewoon weer langzaam bouwen naar de zesde en vierde plaats."

Voormalig FC Twente-trainer Jan van Staa weet dat het verwachtingspatroon hoog is in Enschede. "Doordat je veel gaat winnen, wordt iedereen weer anders. De omgeving verandert. Maar dat gebeurt ook heel snel na vier nederlagen. Maar als FC Twente probleemloos in de middenmoot eindigt, dan hebben ze een fantastisch jaar", aldus Van Staa.

Achterberg predikt vooral rust en tempert de verwachtingen bij FC Twente. "We zijn een grote club, maar we zijn in de opbouw bezig. Dat moet wat dat betreft voorop staan", meent Achterberg, die wel wat op het spel aan te merken heeft. "Espinosa is kwalitatief een goede voetballer, maar dat kleine beetje bij balverlies en balbezit... Je loopt met een man minder of een man meer. Aitor is aan het veranderen, maar anders had je twee man minder."

4 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 23 Oct 2019 om 17:36
  Niet zo gek toch en heel verstandig dat Heracles zich Calimero vind.Als je kijkt naar het budget en stadion dan is dat ook werkelijk het geval.Toen ze bij Twente meenden dat alles kon en ze zich de eigenaar voelden van het geld pakhuis van Dagobert Duck heeft men Heracles laten weten dat er voor die club geen plek in Twente was.Dat Calimero gevoel heeft de club stabiel en financieel gezond gehouden en daar zijn ze Almelo FCT nog altijd dankbaar voor.
 • 23 Oct 2019 om 13:55
  • Quote van 23 Oct 2019 om 13:53
   Die BeNeliga komt er helemaal niet, vergeet dat maar gerust. Handhaving is momenteel het doel en dat gaat nog lastig zat worden.
  Hoe weet je dat zo zeker?
 • 23 Oct 2019 om 13:53
  • Quote van 23 Oct 2019 om 11:31
   Het kan wel eens belangrijk worden om in de top 10 te eindigen voor een eventuele BeNeliga
  Die BeNeliga komt er helemaal niet, vergeet dat maar gerust. Handhaving is momenteel het doel en dat gaat nog lastig zat worden.
 • 23 Oct 2019 om 11:31
  Het kan wel eens belangrijk worden om in de top 10 te eindigen voor een eventuele BeNeliga
zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›