Schilder belangrijk bij basisdebuut: ''Dat die er invliegt is geweldig''

3
Schilder belangrijk bij basisdebuut: ''Dat die er invliegt is geweldig''

Robbert Schilder is dit seizoen in de Tweede Divisie te bewonderen. De oud-speler van FC Twente tekende onlangs een contract bij AFC. Schilder had zondag zijn eerste basisplek en had een hoofdrol bij de winnende treffer tegen Jong Sparta Rotterdam (2-1).

Zijn vrije trap werd namelijk door Spartaan Levi Bouwense in eigen doel gewerkt. "Het was mijn bedoeling om de bal gevaarlijk in te draaien, omdat dit voor een verdediger en keeper lastig te verdedigen is", vertelt Schilder in De Telegraaf. "Dat die er dan invliegt is geweldig, maar nog mooier was het geweest als de bal direct in de kruising was gevlogen."

De 33-jarige linkspoot viel vorige week al in tegen Noordwijk. "Het klopte dat ik al enige tijd meetrainde bij AFC, maar ik deed dat in afwachting van een nieuw profavontuur", geeft hij aan. "Toen dat niet meer kwam, ben ik in gesprek gegaan met AFC. Het seizoen maak ik in ieder geval hier af en daarna zien we wel weer."

De routinier is nog niet op zijn echte niveau. Het wedstrijdritme ontbreekt nog. "Daardoor moet ik vaker nadenken bij het maken van een actie, maar ik verwacht dat dit snel beter gaat en dat ik met mijn ervaring ervoor kan zorgen we achterin vaker de controle houden. Met als doel om constanter te worden als ploeg", besluit Schilder.

3 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 18 Nov 2019 om 16:22
    Het hele stuk: Douglas Franco Teixeira keert mogelijk op korte termijn terug in de Eredivisie. RTV Drenthe weet maandagmiddag namelijk te melden dat de ex-verdediger van FC Twente zijn zinnen heeft gezet op een dienstverband bij FC Emmen. De momenteel clubloze Douglas heeft naar verluidt al een aantal fysieke tests afgewerkt en wacht nu op een definitieve beslissing van de Drentenaren. De 31-jarige verdediger krijgt naar alle waarschijnlijkheid snel duidelijkheid, aangezien de clubleiding van FC Emmen later op de maandag nog bij elkaar komt om de knoop door te hakken. Voor Douglas zelf staat FC Emmen op één, zo laat een van zijn zaakwaarnemers weten aan bovengenoemde regionale omroep: "Zijn vrouw voelt zich thuis in Enschede en de afstand van Enschede naar Emmen is goed te doen." Douglas geniet bekendheid op de Nederlandse velden vanwege de periode waarin hij voor FC Twente speelde. De geboren Braziliaan stond tussen 2007 en 2013 onder contract in Enschede en groeide in die tijd uit tot een belangrijke speler. Met de Tukkers werd hij in het seizoen 2009/10 kampioen van de Eredivisie, terwijl hij ook een KNVB Beker en tweemaal de Johan Cruijff Schaal won. De stopper werd in die tijd ook gelinkt aan Oranje en eind 2011 ontving hij een Nederlands paspoort. Hoewel hij in oktober 2012 op de bank zat tijdens een interland tegen Andorra, kwam het nooit tot een officieel debuut voor Douglas. Na zijn vertrek bij FC Twente speelde hij in de afgelopen jaren nog voor Dinamo Moskou, Trabzonspor en Sporting Portugal. In april 2017 raakte hij als speler van laatstgenoemde club betrokken bij een dopingschandaal dat hem een schorsing van wereldantidopingagentschap WADA opleverde.
  • 18 Nov 2019 om 16:18
    OFFTOPIC: WAAROM FCT NIET EN EMMEN WEL!!!Douglas Franco Teixeira keert mogelijk op korte termijn terug in de Eredivisie. RTV Drenthe weet maandagmiddag namelijk te melden dat de ex-verdediger van FC Twente zijn zinnen heeft gezet op een dienstverband bij FC Emmen. De momenteel clubloze Douglas heeft naar verluidt al een aantal fysieke tests afgewerkt en wacht nu op een definitieve beslissing van de Drentenaren.
  • 18 Nov 2019 om 15:52
    Terughalen
zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›