Oud-speler FC Twente geschrokken: ''Natuurlijk raken die dingen je''

1
Oud-speler FC Twente geschrokken: ''Natuurlijk raken die dingen je''

Alle Nederlandse profclubs maken komend weekend een gezamenlijk statement tegen racisme. Voormalig FC Twente-aanvaller Alvin Daniels krijgt ook wel eens te maken met racisme en gaat hier op zijn eigen manier mee om.

"Ik zou zelf niet snel van het veld stappen en het slachtoffer 'spelen'. Natuurlijk raken die dingen je. Maar je weet dat racisme er is en dan moet je erboven staan. Je moet zorgen dat je beter bent dan dat", zegt Daniels in gesprek met het Eindhovens Dagblad.

De oud-speler van FC Twente, die nu uitkomt voor FC Eindhoven, leeft wel mee met Ahmad Mendes Moreira. De Excelsior-speler werd afgelopen weekend racistisch bejegend bij FC Den Bosch. "Ik vind het lullig voor die jongen en heb respect voor de manier waarop hij gehandeld heeft", aldus Daniels.

De 25-jarige aanvaller verwacht, ondanks alle aandacht die er is, niet dat racisme snel zal verdwijnen. "Het was eeuwen geleden al een ding en spandoeken en zo - hoe mooi ook - gaan daar niets aan veranderen", meent Daniels, die tussen 2011 en 2015 het shirt van FC Twente droeg.

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 22 Nov 2019 om 08:37
    Is het niet altijd zo geweest om een ander uit zijn doen te halen? Ieder mens word dan gepakt op zijn anders zijn,alleen bij de kleurlingen blazen we het flink op. Maar de rooie en de te dikke of de te magere of de homoseksuelen iedereen krijgt zijn beurd als je in de minderheid bent! Normaal nee leuk ook niet,maar om één groep er uit te pakken en te vergroten dat is pas discriminatie!!!
zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›