Ziyech maakt indruk: ''Alfred kende Hakim al uit zijn FC Twente-tijd''

1
Ziyech maakt indruk: ''Alfred kende Hakim al uit zijn FC Twente-tijd''

Hakim Ziyech heeft zich ontwikkeld tot een belangrijke speler bij Ajax. De oud-speler van FC Twente laat zich ook op het hoogste niveau in de Champions League zien. Ali Boussaboun is onder de indruk van Ziyech.

"Ik denk dat Ten Hag en Alfred Schreuder Hakim het goede gevoel weer hebben teruggegeven door te zeggen: luister, dat fans kritisch zijn hoort erbij, wij vinden je hartstikke belangrijk en jij bent een van de hoofdpersonen in ons project. Ziyech is een gevoelsmens en mentaal sterk", zegt Boussaboun in De Telegraaf.

"Dat hebben ze geweldig goed ingeschat. Kijk hoe Hakim er anderhalf jaar geleden bij liep en hoe groot zijn voortdurende glimlach nu is. Los van de komeetachtige ontwikkeling die hij als speler nog altijd doormaakt, is dat een belangrijke factor in zijn huidige topprestaties", aldus Boussaboun, die de credits vooral aan de trainersstaf geeft.

"Ik heb vier jaar met Alfred gevoetbald, bij NAC en Feyenoord", geeft hij aan. "En hij is een voetbalmastermind. Dat was hij als speler al. Frank Rijkaard had vroeger bij FC Barcelona ook heel veel te danken aan Henk ten Cate. Hetgeen ook niet veel mensen wisten."

"Daarnaast kende Alfred Hakim al uit zijn FC Twente-tijd en wist hij hoe hij Ziyech zo goed mogelijk aan het voetballen kon krijgen", vervolgt Boussaboun. "Maar Schreuder is nu weg en het goede gevoel is er bij Hakim nog steeds, omdat Ten Hag weet hoe je een genie moet behandelen. Besef ook dat Ten Hag in het buitenland al bij FC Bayern heeft gewerkt. Daar leer je wel met zulke karakters omgaan."

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 30 Nov 2019 om 11:07
    Typt bij jullie de tekst ook al zo traag? Zo vervelend he en is er al paar maanden. Doe er eens wat aan “Twentefans”!
zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›