De Jong scoort tegen Real Madrid: ''Kluivert was de laatste?''

3
De Jong scoort tegen Real Madrid: ''Kluivert was de laatste?''

Luuk de Jong heeft zaterdag van zich doen spreken bij Sevilla. De oud-spits van FC Twente scoorde in de uitwedstrijd tegen Real Madrid.

De Jong is daarmee de eerste Nederlander sinds 2004 die in Bernabeu weet te scoren in een competitieduel met Real Madrid. "Natuurlijk krijg je wel alle reacties mee. Patrick Kluivert was dus de laatste Nederlander met een competitiegoal in Bernabeu, las ik? Grappig", reageert De Jong in gesprek met het Algemeen Dagblad.

"Het klinkt misschien gek, maar ik denk dat het voor een aanvaller tegen Barcelona of Real Madrid makkelijker voetballen is", vervolgt de oud-spits van FC Twente. "Zij hebben aanvallende intenties en daardoor ligt er automatisch iets meer ruimte aan de overkant."

Toch was de goal welkom voor De Jong, die ook een fraaie kopbal afgekeurd zag worden. De 29-jarige spits staat pas op drie competitietreffers. Toch voelt hij vertrouwen. "De trainer, de staf; ze weten wat ze aan me hebben voor het team."

"Topvoetbal draait ook om zaken als meeverdedigen, tactisch flexibel zijn. Natuurlijk weet je dat óók het scoren telt bij een spits, maar de club presteert zoals verwacht, we doen vol mee voor de vier Champions League-plekken", aldus De Jong.

3 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 22 Jan 2020 om 12:35
    Hebben ze gewonnen?
  • 21 Jan 2020 om 16:53
    Waardeloze speler doe mie zijn broer maar :)
  • 21 Jan 2020 om 16:51
    Ook al heeft die voor Twente gespeelt is dit niet echt belangerijk lijkt mij.