''Daardoor voelde het ook in het veld bij FC Twente vertrouwd aan''

1
''Daardoor voelde het ook in het veld bij FC Twente vertrouwd aan''

Kyle Ebecilio ging al op jonge leeftijd naar Arsenal, maar wist in Engeland niet door te breken. De 25-jarige middenvelder verkaste in 2013 naar FC Twente en liet ook in Enschede geen onuitwisbare indruk achter.

Toch denkt Ebecilio nog weleens met weemoed terug aan zijn periode bij FC Twente. "We werden derde in de eredivisie in mijn eerste seizoen", blikt de Rotterdammer terug in het Algemeen Dagblad. "Ik ging om met jongens als Castaignos, Cuco Martina, Mokotjo, Ziyech en Promes. Gingen we vaak uit eten of leuke dingen doen. Daardoor voelde het ook in het veld vertrouwd aan."

Via NEC en ADO Den Haag kwam Ebecilio afgelopen zomer terecht bij Excelsior, de huidige nummer zeven van de Keuken Kampioen Divisie. "Hier heb ik ook een goede band met bepaalde spelers. Dat zie je tijdens partijtjes op trainingen wel terug", aldus de middenvelder, die in de eerste seizoenshelft slechts 34 minuten speelde.

"Dat is voor geen enkele voetballer leuk", beseft hij. "Maar ik ben oud en wijs genoeg om mezelf professioneel en volwassen op te stellen. Dan maar alles voor een goede invalbeurt. Want dat was voor de winterstop de situatie. Dan moet je mentaal sterk blijven."

Na de winterstop stond Ebecilio prompt tweemaal in de basis. "Het is de bedoeling dat het nu weer in een stijgende lijn gaat", geeft de middenvelder aan. "Ik kan niet in de toekomst kijken, maar ik hoop dat ik tot de zomer veel speelminuten krijg en mezelf hier kan laten zien. Of ik nederig ben? Tuurlijk. Vooral omdat ik er zo lang uit ben geweest en de mensen wil bewijzen dat ik nog steeds kan voetballen."

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 23 Jan 2020 om 23:04
    Treurig