Boschker: ''Dat was het beste FC Twente waarin ik heb gespeeld''

0
Boschker: ''Dat was het beste FC Twente waarin ik heb gespeeld''

Sander Boschker speelde de meeste wedstrijden voor FC Twente. De oud-doelman van de Tukkers kwam tot 696 officiële duels in de hoofdmacht. Zijn hoogtepunt beleefde Boschker op 2 mei 2010, toen hij zich met FC Twente tot kampioen van Nederland kroonde.

"Ik had nooit gedacht dat ik ooit nog landskampioen zou worden met mijn club", blikt Boschker terug in ELF Voetbal Magazine. "Er was ongeloof. We hadden het ultieme bereikt. Na die wedstrijd heb ik een traantje van geluk gelaten."

Boschker genoot van het kampioenselftal. "We hadden een geweldige ploeg. We speelden niet altijd top, maar wonnen vaak in de slotminuten. Bryan Ruiz en Blaise Nkufo waren heel belangrijk. Net als Theo Janssen. Voor ons viel dat jaar alles samen. Dat was voor mij het beste FC Twente waarin ik heb gespeeld", aldus de oud-doelman, die op 20 mei 2014 afscheid nam in De Grolsch Veste.

"De kroon op het werk", geeft Boschker aan. "Heel wat jongens uit mijn jaren bij FC Twente kwamen uit allerlei uithoeken van de wereld naar Enschede. Er waren ook jongens die echt baalden dat ze niet konden komen. De Grolsch Veste was uitverkocht en fans hadden een enorm spandoek gemaakt. Mijn standbeeld werd bij de ingang van het stadion onthuld. Een hele eer."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 20 september 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›