Emotionele avond voor Bednarek: ''Heb hier als supporter gezeten''

1
Emotionele avond voor Bednarek: ''Heb hier als supporter gezeten''

Voor Filip Bednarek was het duel met FC Twente van afgelopen zaterdag een speciale. De doelman van SC Heerenveen keerde voor even terug in De Grolsch Veste. De Poolse sluitpost doorliep de jeugdopleiding in Enschede en stond er jarenlang onder contract. 

"Dit is echt wel een hele grote ontlading voor mezelf omdat ik in het doel ben gaan staan om te winnen en niet te eindigen met één punt of met nul. Dit is schitterend. Het is één grote emotie en ontlading voor mij persoonlijk. Mijn lichaamstaal spreekt denk ik boekdelen", vertelt Bednarek na afloop voor de camera van Omrop Fryslân

Ondanks een veilige 3-0 voorsprong, zag Bednarek zijn oud-werkgever nog akelig dichtbij komen. "Ik heb hier zeven jaar gevoetbald, vanaf de B1 tot en met het eerste, en ik heb gekkere wedstrijden gezien. Bij FC Twente gaat het altijd spoken, maar die emotie toen ik de scheidsrechter zag affluiten. Toen wist ik het even niet meer hoor. Die emotie na de winst, dit is waar je voor leeft", vervolgt hij.

"Als je het stadion binnenkomt en om je heen kijkt, dan is dat wel heel erg indrukwekkend. Ik heb hier als supporter van FC Twente gezeten dus ik weet hoe het leeft. Als de supporters erachter gaan staan dan zijn er wel eens gekkere dingen gebeurd. Ik ben wel zo professioneel om mijn stinkende best te doen voor de ploeg waarvoor ik speel. Het is des te mooier dat ik hier via de achterdeur ben vertrokken en nu terugkom en win", aldus Bednarek.

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 2 Mar 2020 om 11:51
    Ikzeg. Mocht het zo zijn dat u niet netjes bent behandeld door ons fctwente vind ik het zeer jammer dat u via de achter deur ons fctwente heeft moeten verlaten. Dan wens ik u zeker een goede toekomst. En ik wil u bedanken voor uw inzet bij onze club fctwente.
Sunday 19 September 2021
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›